(035) 624 11 81

Sapere Aude

Durf te weten en heb de moed wijs te zijn.

Sapere Aude

Durf te weten en heb de moed wijs te zijn.

Wist je dat?

Sluiten

/

Weetje van de week

Wat is het verschil tussen het allerkleinste en het allergrootste in ons heelal?

  • A: 1 miljard keer
  • B: 1 miljoen keer
  • C: 1000 keer
  • D: 10^62, 10 tot de 62e macht, ofwel een 1 met 61 nullen
Antwoord
Antwoord D: 10^62, 10 tot de 62e macht, ofwel een 1 met 61 nullen!
De afmeting van ons heelal wordt geschat op 10^27 m (10 tot de 27e macht, een 1 met 27 nullen) en de diameter van een Helium atoom is 10^-15 m (10 tot de min 15e macht, achter de komma eerst 14 nullen en dan een 1) , een neutrino is nog veel kleiner, ongeveer 10^-20 m (achter de komma 19 nullen en dan een 1), maar het allerkleinste dat we binnen de natuurkunde is de Planck lengte (10^-35 meter).

Meer weten?
Werken op het GGH?

Er zijn vacatures voor verschillende vakken!

Kijk bij "vacatures" op onze website

Nieuws

Bomberbot codekamp

30 april 2018

Bomberbot codekamp

In de meivakantie vindt er in het Balneum een cursus…

Bekijk alle mededelingen

Aankomende events

8

8 mei 2018 - 13 mei 2018

IJslandexcursie

Van 8 t/m 13 mei gaat een groep leerlingen met aardrijkskunde…

14

14 mei 2018

Do ut des

Maandag 14 mei om 13.05 uur, is het weer tijd voor…

Bekijk alle events
De geschiedenis van het Gemeentelijk Gymnasium
De geschiedenis van het Gemeentelijk Gymnasium
van 1913 tot en met nu

Onze school bestaat al meer dan 100 jaar. In die tijd is er veel veranderd, tegelijkertijd is er ook veel behouden. Lees de geschiedenis van onze school en volg onze tijdlijn van 1913 tot nu.

Ga mee terug in de tijd

Een Gymnasium

waar grenzen worden verlegd

Wij allen - team en leerlingen - geloven in je best doen, je grenzen verleggen, nieuwsgierig zijn, en je zo ontwikkelen tot de persoon die je kunt zijn. We vinden dat verder reiken de manier is waarop een jonge man of vrouw een dienend leider kan worden, een wereldburger, die zich eerst een gefundeerde mening vormt voordat hij een besluit neemt, gebaseerd op de brede vorming die hij heeft gehad. 
Lees hier hoe wij werken

Overzicht van onze vakken

De alumni aan het woord

“In mijn huidige bedrijf, een internationaal opererend onderzoeks- en adviesbureau, geef ik leiding aan 25 ingenieurs en adviseurs die elke dag werken aan innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De wereld van nu vraagt om professionals met een brede ontwikkeling, zowel met bèta als alfa kennis en vaardigheden. Het GGH was een ideale start van mijn opleiding en later mijn carrière. Van Grote Avond tot sportactiviteiten en van de betrokken docenten tot het uitdagende curriculum: het Gemeentelijk Gymnasium heeft me gevormd tot waar ik nu ben.”

Sanderine van Odijk
Sanderine van Odijk

CFO en adviseur, Metabolic, duurzaamheidsadviesbureau te Amsterdam.

“De tijd op het Gymnasium heeft me geleerd om de wereld breed te beschouwen, met reizen naar Parijs, Rome en Boedapest, veel toneel, docenten die je enthousiast maken voor hun vak en vrienden die ik nog steeds veel zie. Na mijn eindexamen in 2007 was ik klaar om niet alleen over grenzen heen te kijken, maar ook daadwerkelijk over grenzen heen te gaan. In mijn studie en werk heb ik veel aan de houding die ik toen heb geleerd - doorvragen en doorzoeken tot ik weet hoe het zit.”

Olivier Schotel
Olivier Schotel

Junior associate bij advocatenkantoor Stibbe te Amsterdam

“Deze school was een heuse achtbaan in die zes jaar. Je begint de rit in spanning, om vervolgens in het diepe te worden gegooid in de gekte van het opgroeien en je komt er met een grijns uit. Ik had die rit niet overleefd, was het niet voor het theater dat werd aangeboden. In die lessen en stukken vond ik een warm bad; dat was thuiskomen, die gaven me inspiratie. Daarom doe ik wat ik nu doe en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Jouman Fattal
Jouman Fattal

Actrice en columnist