Activiteiten SpoCo

SpoCo is het jaar goed begonnen!

Schoolhockeytoernooi: Bénine Brouwer, Spoco 2018
Op vrijdag 5 oktober vond het jaarlijkse hockeytoernooi georganiseerd door de Sportcommissie op HMHC plaats. 7 enthousiaste teams, waarvan wij als SpoCo ook 1 team vormden, hebben na schooltijd gestreden tegen
elkaar voor de eerste plek. Jaarlaag 3, 4, 5 en 6 mochten deelnemen aan dit toernooi. Poule 1 werd gevormd door derde en vierde klassers en poule 2 door vijfde en zesde klassers. De winnaar van poule 1 streed tegen de winnaar van poule 2 in een spannende finale. Uiteindelijk won ‘team Derk’, een team gevormd door spelers uit klas 6. Als beloning voor hun harde werk kreeg het winnende team naast de eer een taart om met de 8 gewonnen spelers te delen. Een geslaagd toernooi dus, die wij volgend jaar weer met plezier zullen organiseren.

Basketbaltoernooi voor de bovenbouw:
Op vrijdag 23 november vond wederom het toernooi plaats waar iedereen op had zitten wachten: het basketbaltoernooi voor de bovenbouw. Met een overweldigende hoeveelheid aanmelding was de sfeer dit jaar van begin af aan zeer goed.
Om 14:45 uur konden, na een introductie van de SpoCo, de eerste twee wedstrijden beginnen; op veld 1 ‘JR=MVP’ vs. ‘BC De Krakers’ en de strijd op veld 2 werd gestreden tussen ‘Dora squad’ en ‘het Rode Leger’. Zoals u kunt zien waren ook de teamnamen weer ouderwets leuk bedacht!
Na 10 rondes lang alles te hebben gegeven, werd de finale gespeeld door ‘JR=MVP’ die het op moesten nemen tegen meervoudig kampioen basketbal: ‘De Docenten’.
Uiteindelijk heeft ‘JR=MVP’ met behulp van een paar fabuleuze driepunters de winst binnen gesleept. De wedstrijd eindigde met een stand van 9-5 en als beloning voor de topprestatie van het team werd hen een heerlijk slagroomtaart aangereikt, die overigens binnen minuten was verdwenen.
Al met al was het wederom een geslaagde middag: het niveau van het spel lag hoog, iedereen werd respectvol behandeld, en bovenal heeft iedereen plezier gehad. Wij, de leden van de SpoCo willen iedereen bedanken voor zijn deelname en sportiviteit. Tot het volgende toernooi!