Alfa activiteiten in de week voor Kerst

18 december 2019 - 25 december 2019

Leerlingen uit klas 1 en 2 lezen de hele week een boek bij de vakken Nederlands, Latijn en Frans. De week werd begon met een bijeenkomst met leerlingen uit de alfa-commissie die vertelden over hun leeservaringen.

Flynn van der Dussen leest De Passievrucht
Het gaat over een vader waarvan zijn zoon zijn kind niet is.De moeder van het kind is dood en de vader zoekt naar de biologische vader. De vader ontdekt veel leugens.
Ik vroeg aan mijn vader wat een goed boek is en hij raadde mij de passievrucht aan. De leesweek bevalt mij best goed, ik vind lezen steeds leuker.

Catherina Roggeveen leest Show stopper
Het boek gaat over een jongen die onder de spreuk van Hoshiko raakt. Het is een Engels boek. Ik heb het boek gewoon in de boekwinkel gevonden. Ik vind de leesweek wel leuk. Ik lees niet zo heel vaak, ongeveer 1 keer per 3 dagen.

David Meulman leest De brief voor de koning
Dit boek gaat over een jongen die een belangrijke brief voor de koning moet brengen. Onderweg komt hij vele gevaren tegen. Ik ben aan het boek gekomen door mijn vorige school, maar daar had ik een paar bladzijdes gelezen. En nu lees ik verder. Ik vind de leesweek wel leuk, maar ik vind het ook gek dat we geen les Frans, Grieks of Nederlands hebben deze week.

Mechteld Van Weede leest First class murder
Het boek gaat over twee vriendinnen op vakantie in de Orient Express. Daar ontdekken ze dat er een spion in de trein zit die geheimen van de Engelse regering gaat verkopen aan iemand in Duitsland. Ik heb het boek van mijn zus geleend die veel van spannende boeken houdt.
Ik vind tot nu toe de alfaweek heel leuk. Gisteren zijn er kinderen uit de 5e klas, de Alfa commissie komen vertellen over hun lievelingsboeken en waarom lezen zo belangrijk is. Dat vond ik heel interessant

Sacha van Kaam leest Normale mensen, Sacha maakt deel uit van de alfa-commissie van onze school.
Het boek gaat over de relatie tussen een ‘populaire’ jongen en ‘onpopulair’ meisje, hoe daar over geoordeeld wordt en hoe geliefden invloed op elkaars leven kunnen hebben.
Toen wij als Alfa commissie met de eerste klassers spraken over lezen en onze favoriete boeken viel het mij op dat ze erg nieuwsgierig waren, goede vragen stelden en veel te vertellen hadden.