(035) 624 11 81

Alfaweek 16 – 20 december

16 t/m 20 december is het Alfaweek, wat gaat er die week gebeuren?

Klas 5: vrijdag 20 december het 3e en 4e uur met Thomas Rueb van het NRC 
Thomas Rueb, redacteur van NRC en presentator van de dagelijkse podcast NRC Vandaag, winnaar van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek is dit jaar hoofdgast van de Alfatour klas 5 op vrijdag 20 december. 
Rueb kreeg de Brusseprijs voor zijn boek Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer.
 


Klas 4: John Alexander Janssen: donderdag 19 december 3e en 4e uur in het Auditorium 
Oud-leerling John-Alexander Janssen studeerde geschiedenis, filosofie en rechten. Hij was kort in opleiding om rechter te worden en is docent geschiedenis geweest aan onze school. Naast zijn baan werkte hij aan een proefschrift. In 2014 won hij de Prix de Paris (gericht op het stimuleren van innoverend geschiedkundig onderzoek), die hem in staat stelde te werken aan zijn romandebuut Een verhaal uit de Zonnestad. Dit boek leverde hem de Bronzen Uil Publieksprijs 2017 op. In 2019 verscheen zijn tweede roman, Trocadéro. 
 
klas 1 en 2: alfaweek lezen  
Leerlingen klas 1 en 2 lezen de hele week voor de kerstvakantie de klas een boek bij de vakken Frans, Nederlands en Latijn. 
De week wordt ingeleid door de leerlingen van de alfa-commissie. Deze leerlingen komen op maandag 16 december vertellen over hún lievelingsboek. 
 

De Alfa-commissie van leerlingen bestaat uit: 
 
Pierre Derckx
Rogier Ballast
Sacha van Kaam
Roos Kuipers 
Sjors Dosker 
Noor Scholten 
Fleur Kroeze
Julius Scheerder 
Daimy Ligterink