Audities Grote Avond 2019

14 december 2018

Het geheel is meer dan de som der delen

Jaarlijks wordt er door leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium een toneelproductie opgevoerd voor ouders, leerlingen, docenten en genodigden. Beter bekend als de “Grote Avond.” Ieder jaar is het weer een bijzondere gebeurtenis met prachtig acteerwerk, ontroerende zangmomenten, indrukwekkende decors en kostuums. Ook deze keer zullen we weer veel talent voorbij laten komen.

Onze school bestaat dit jaar 105 jaar en dat willen we met een lustrumeditie van de “Grote Avond” vieren. Dit keer geen avondvullend stuk maar een avond die bestaat uit meerdere korte toneelstukken:
  • “Niets” door leerlingen uit klas 5,
  • een zelfgeschreven stuk van leerlingen uit klas 6,
  • een tekstloos stuk van het International Theatre Project (ITP),
  • een speciale versie van KunstLAB.
Dit jaar biedt de “Grote Avond” het podium aan alle kunstdisciplines en zijn alle kunstsecties (drama, muziek en beeldende vorming) betrokken bij de “Grote Avond”.

Op vrijdag 14 december zijn er audities voor het toneel gedeelte. Leerlingen van klas 2 tot en met klas 5 kunnen auditie doen voor een toneelstuk dat zal worden geschreven en gemaakt door leerlingen uit klas 6. De film Gooise Vrouwen vormt hiervoor de inspiratiebron.

Voor het Internationaal Theater Project (ITP) kunnen leerlingen uit klas 4 en 5 auditie doen. Dit jaar zal er een kort tekstloos stuk worden gemaakt met een cast van vijf leerlingen.
De begeleiding hiervan is in handen van mevrouw Oroszlany. De cast van ITP zal van zaterdag 6 tot en met zaterdag 13 april in Italië verblijven en bij terugkomst het stuk aan het Nederlandse publiek laten zien op de Grote Avond.

Op dinsdag 15 en woensdag 16 januari zijn de audities voor KunstLAB.
Leerlingen en docenten die kunnen zingen, muziek maken (klassiek, pop, rock, jazz; alle stijlen zijn welkom), dansen of filmen nodigen we uit om te komen auditeren.
Vanaf januari zullen de geselecteerde acts door verschillende kunstvakdocenten worden begeleidt.

Op dinsdag 16 en woensdag 17 april zal de “Grote Avond 2019” te zien zijn in theater Singer in Laren.

Namens de kunstensecties,
Anne Cavadino