(035) 624 11 81

Brons bij BAPC Olympiade

29 oktober 2018


Maurits van Altvorst heeft een groot deel van de herfstvakantie, samen met 5 andere Nederlandse jongens, doorgebracht in de catacomben van Universiteit Leuven om deel te nemen aan de BAPC olympiade. 

BAPC staat voor: Benelux Algorithm Programming Contest waarin zowel teams als individuele deelnemers worden uitgedaagd om zoveel mogelijk lastige programmeer-puzzels op te lossen. Dit is een initiatief van Universiteit Leuven en Bergen met als doelgroep scholieren en studenten met een typische informatica 'knobbel'.  Meer informatie: https://2018.bapc.eu

Maurits was al opgevallen in eerdere Nederlandse Informatica Olympiade en was samen met andere Nederlandse olympiade-nerds uitgenodigd om deel te nemen aan de Benelux olympiade. Alhoewel Maurits, bescheiden als hij altijd is, niet had gerekend op enige positie van betekenis wist hij samen met de Nederlandse Sybrand Aarnoutse als enige Nederlanders een (bronzen) medaille te veroveren. De andere Nederlandse deelnemers vielen niet in de prijzen. De Belgische deelnemers, zo bleek, waren nog beter  voorbereid op de hersenkrakers waarmee de jongens (..) werden bestookt. 

Voor Maurits dus opnieuw een bekroning, edelmetaal voor in zijn prijzenkast, en een bevestiging dat hij in veel disciplines kan uitblinken.

Maurits zit links vooraan