(035) 624 11 81

Cultureel programma

11 september 2019

Cultureel programma 
Langs deze weg willen wij u graag informeren over het culturele programma voor de verschillende jaarlagen. Het culturele programma wordt door de school en door deelname aan de Cultuurkaart gefinancierd. In enkele gevallen wordt een bijdrage gevraagd aan ouders voor bijvoorbeeld reiskosten. Binnenkort worden ook de Cultuurkaarten (CJP) uitgedeeld voor klas 4, 5, en 6. We willen u als ouders graag wijzen op de enorme kortingen bij bioscopen en theaters. Het muziektheater spant de kroon, de kortingen voor ballet en opera zijn enorm. Vooral ballet is zeer populair. Voor korting voor uw zoon of dochter dient u te bellen met het de kassa van het Muziektheater in Amsterdam. 
 
  • Klas 5 gaat op dinsdag 12 november naar de voorstelling Ilias door Orkater. De voorstelling is in de middag in de Stadsschouwburg in Utrecht. We vertrekken in de Grote Pauze naar Utrecht.
  • Klas 3 bezoekt op dinsdag 3 december de Odyssee door Aluin in de Theaterzaal in het Balneum. Er zijn twee voorstellingen overdag, tijdens de lessen. Het stuk maakt deel uit van het programma Grieks in klas 3.

  • Op donderdag 12 december bezoekt klas 4 Cleopatra door AYA en Zep in de Stadsschouwburg in Utrecht. Aanvang: 14.30 uur. We vertrekken in de Grote Pauze per bus naar Utrecht. AYA en ZEP geven een eigentijdse twist aan Shakespeare’s liefdesdrama. Een voorstelling met dans, spoken word en zang, waarbij woordkunstenaar Brainpower de scènes naar rijmvorm vertaalde. De voorbereiding is in handen van de sectie Engels. 


Voor de overige klassen vinden de voorstellingen later in het jaar plaats: 
 

  • Klas 1 bezoekt Bloedband door AYA op dinsdag 28 januari, aanvang: 13.30 uur voor alle eerste klassen. Het gaat om een dansvoorstelling, die op school zal worden opgevoerd.
  • Klas 6 gaat op vrijdag 28 februari naar Weg met Eddy Bellegueule van Toneelschuur producties, regie: Eline Arbo. Aanvang: 14.30 uur in Amsterdam op een speciale locatie.


Voor klas 2 is het programma nog niet bekend. U zult daarvan later op de hoogte worden gebracht.
 
Rogier Oranje en Elsbeth Oskamp