Drama

Bij het vak Drama verzin je verhalen, doe je veel speloefeningen en maak je eigen toneelstukjes die je presenteert voor elkaar. Tijdens de lessen krijg je met allerlei vaardigheden te maken zoals: duidelijk spreken en presenteren voor een publiek, leren reageren op elkaar, incasseren, improviseren, ideeën verzamelen en uitwerken, keuzes maken en samenwerken in steeds verschillende groepjes.

In klas 1 krijg je een half jaar lang een uur Drama per week. Deze les bestaat voornamelijk uit spel. In klas 2 kun je Drama kiezen. Je krijgt dan een half jaar lang twee uur Drama in de week. In klas 3 is er geen Drama. In de bovenbouw is Kunst Drama een keuzevak, waarin je eindexamen kunt doen. In klas 4 en 5 heb je dan 2 uur Drama per week. Hierin krijg je zowel theorie als praktijkles.

Meer toneel
Er is meer toneel op school. Leerlingen uit klas 2 tot en met klas 5 kunnen meedoen met de Grote Avond, zowel voor als achter de schermen. De voorstelling spelen we in een echte schouwburg. In klas 4 en 5 kun je meedoen met het International Experimental Theatre Project (IETS), een uitwisselingsproject tussen een aantal Europese landen.
Verder gaat elk leerjaar een keer naar een theatervoorstelling buiten school. Kortom, toneel leeft op het Gemeentelijk Gymnasium!

Ruben Kramer vertelt over het nut van het vak drama voor de studie geneeskunde!