Eervolle vermelding ontwerpwedstrijd

Ontwerpwedstrijd Beeldende Vorming klas 3

Door het Pinetum Hilversum zijn de leerlingen van klas 3 uitgenodigd om ontwerpen te maken voor hun verouderde paviljoen.
In het kader van "architectuur", een onderwerp dat elk jaar terugkomt in de lessen beeldende vorming, zijn we de samenwerking aangegaan.

Allereerst zijn we met de 3e klassen naar het Pinetum gegaan om de oude situatie in kaart te brengen: de leerlingen hebben ter plekke rondgekeken en geschetst en hebben ook de ontwerpen van architecten kunnen bekijken.
In heel korte tijd is er vervolgens tijdens de lessen geschetst en zijn perspectieftekeningen van hun eigen ontwerpen gemaakt, die hebben geleid tot diverse 3D-ontwerpen.
In 2 blokuren moesten de leerlingen in groepjes van 3 goed kunnen samenwerken om zo onder enorme tijdsdruk een product af te leveren dat tentoonstellingswaardig zou zijn: het moest creatief zijn en technisch goed onderbouwd. Welke materialen ga je gebruiken? Is het duurzaam en klimaatbestendig? Hoe is de akoestiek? Een greep uit de vragen waar ze rekening mee moesten houden. Van elke klas mocht 1 ontwerp aangeleverd worden voor de tentoonstelling.
De ontwerpen van het Gymnasium zagen er prachtig uit, we zijn echt trots op onze leerlingen! Ontwerpers in de dop!
Een eervolle vermelding heeft de jury gegeven aan een groep uit klas 3C: Eline de Jong, Mats Kruis en Maria Meeter.

Ook in het weekend van 13-14 oktober is in het Pinetum de tentoonstelling nog te bewonderen, daarna moeten de ontwerpen plaatsmaken voor hun subtropische planten.

De inzending van 3C.