Gay-Straight Alliance

Sinds 2015 is er een GSA (gay-straight alliance) op onze school. Het doel van deze organisatie is om gezamenlijk een veilige omgeving te creëren op school voor hen die zich identificeren met LGBTQ+.

LGBTQ+ is een term die staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender, queer/questioning and +. Aangezien het onmogelijk is om al de verschillende seksualiteiten en identiteiten in een korte term samen te vatten wordt de plus eraan toegevoegd. Voor een goede sfeer is het nodig dat zij die zich hiermee identificeren er veilig voor uit kunnen komen en dat er mensen zijn op wie ze kunnen terugvallen wanneer ze zich onzeker voelen.

Om het gevoel van samenhorigheid te versterken krijgen alle tweedeklassers in het kader van seksuele voorlichting een gastles van het COC over LBGTQ+. In de vierde klas wordt nogmaals uitgebreid over het scala aan identiteiten gesproken. Daarnaast doen we jaarlijks mee met enkele nationale evenementen rondom dit thema, zoals Paarse Vrijdag. Dit is een dag waarop iedereen wordt gevraagd paars te dragen, om zo solidariteit te tonen met iedereen die LBGTQ+ is (dit jaar op 9 december.)

Deze evenementen organiseren kunnen we niet alleen. Daarom werken we veel samen met de HGB. Daarnaast worden we ondersteund door meneer Sturmans, een docent scheikunde. De GSA zelf bestaat uit leerlingen van verschillende leerjaren. Zij zijn allemaal in aanraking gekomen met LBGTQ+ door eigen ervaring of hun omgeving. Voor al je vragen over identiteit of seksualiteit,  kun je ons mailen of een bericht via facebook sturen. Als je dat niet prettig vindt mag je natuurlijk ook altijd één van ons aanspreken. Als je graag wilt bijdragen aan de GSA, horen we dat graag. Bezoek ook de Facebookpagina van de GSA.

Nadyne Aretz
Chananja Clément