Informatie groep 7 en 8

Welkom op onze website. Voor jullie als  leerling en ouders/verzorgers van een leerling uit groep 8 hebben wij hieronder belangrijkste informatie overzichtelijk gepresenteerd. De voor jullie relevante  pagina’s zijn aan dit artikel gekoppeld.

Voorlichting
7 november 2019: Open huis voor leerlingen groep 8 en ouders.
8 januari 2020: Lesjesmiddag voor leerlingen uit groep 8.
11 januari 2020: Open dag voor ouders en leerlingen.
15 januari: Informatieavond voor geïnteresseerde ouders.

Aanmelding en toelating
De aanmelding in de regio vindt plaats in de week van 2 maart 2020.
Wanneer je hoogbegaafd bent en misschien wat extra begeleiding nodig hebt, vragen we je om je voor 1 februari bij ons aan te melden. Hier vind je meer informatie hierover.

Het aanmeldingsformulier vind je hier:
Aanmeldingsformulier

Uitleg over de procedure vind je hier:
procedure aanmelding en toelating 2020-2021

Je kunt het aanmeldformulier per post naar ons opsturen. Uiteraard vinden we het ook heel gezellig wanneer je het persoonlijk langs komt brengen. Als dat allebei niet gaat, dan kun je het formulier ook inscannen en mailen naar info@ggh.nu

Voor toelating tot het gymnasium geldt dat een VWO-advies verplicht is. Wanneer je een H/V advies hebt en toch heel erg graag naar onze school wilt, dan vragen we je om even contact met ons op te nemen. Er is geen loting.

Begeleiding en ondersteuning eersteklassers
Op deze pagina lezen jullie hoe het mentoraat functioneert en welke begeleiding eersteklassers op het GGH krijgen. Tevens vinden jullie hier de gerelateerde onderwerpen "zorgcoördinator" en "zorgleerling/passend onderwijs".

Vakken
Via het menu in de linkerbovenhoek vinden jullie informatie over de vakken die onze leerlingen volgen.

Extra uitdagingen
Naast de verplichte vakken bieden wij onze gemotiveerde leerlingen nog veel mogelijkheden aan om zich te verdiepen en te verrijken. Lees hier meer over deze activiteiten.

POVO - ggh-leerlingen geven les aan basisschoolleerlingen
Wil jij straks, als je in groep 8 zit, meedoen aan speciale lessen op het GGH? Dat kan! Tussen de herfst- en Kerstvakantie organiseren wij op zes woensdagmiddagen POVO-lessen. Meer informatie vind je in de onderstaande folder.
POVO folder

Neem om in te schrijven voor het POVO-groep-8-programma contact op met mevrouw L. Evers via evers@ggh.nu. Vermeld daarbij de naam van de leerling, de basisschool, de module (bèta of Humaniora) en een telefoonnummer van één van de ouders of verzorgers.’

Wellicht vinden jullie hier een antwoord op jullie vraag.

schoolgids 19/20

Meer informatie over de school en ons profiel kunnen ook in de onderstaande folders en bestanden vinden:

Veelgestelde vragen voor leerlingen van groep acht en hun ouders
Informatiebrochure voor leerlingen groep 8
Informatiebrochure voor ouders
Folder Leadership op het GGH
Folder moderne vreemde talen op het GGH

Folder GGH & Kunst
Folder Bèta op het GGH
Je eerste jaar op het GGH

Zoeken op de website
Kijk vooral rond op onze website om een beeld te krijgen wat onze school allemaal te bieden heeft. De zoekfunctie rechts bovenin de startpagina kan daarbij zeer behulpzaam zijn.

Missen jullie informatie, mail dan naar de webmaster.