Informatie groep 7 en 8

Welkom op onze website. Voor jullie als  leerling en ouders/verzorgers van een leerling uit groep 8 hebben wij hieronder belangrijkste informatie overzichtelijk gepresenteerd. De voor jullie relevante  pagina’s zijn aan dit artikel gekoppeld.

Voorlichting
Ivm. Corona zal de voorlichting er dit jaar iets anders uit zien. Hou onze website in de gaten.

5 november 2020: Informatieavond voor ouders. U kunt zich hier inschrijven voor deze ONLINE informatieavond.
19 november 2020: Open huis voor leerlingen groep 8 en ouders.
25 november 2020: Lesjesmiddag voor leerlingen. Schrijf je hier in voor de lesjesmiddag.
30 januari 2021: Open dag voor ouders en leerlingen.
3 februari 2021: Lesjesmiddag voor leerlingen uit groep 8.
11 februari 2021: Informatieavond voor geïnteresseerde ouders.

Aanmelding en toelating
De aanmelding in de regio vindt plaatsvan 1 tot en met 5 maart 2021. Voor toelating tot het gymnasium geldt dat een VWO-advies of een HAVO/VWO advies met plaatsingsadvies VWO verplicht is.
Wanneer je een H/V advies zonder plaatsingsadvies hebt en toch heel erg graag naar onze school wilt, dan vragen we je om even contact met ons op te nemen. Er is geen loting.

Wanneer je hoogbegaafd bent en misschien wat extra begeleiding nodig hebt, willen we je vragen om dit op het aanmeldformulier duidelijk te vermelden. Hier vind je meer informatie hierover.

Het aanmeldingsformulier vind je hier:
Aanmeldingsformulier

Uitleg over de procedure vind je hier:
procedure aanmelding en toelating 2020-2021

Je kunt het aanmeldformulier per post naar ons opsturen. Uiteraard vinden we het ook heel gezellig wanneer je het persoonlijk langs komt brengen. Als dat allebei niet gaat, dan kun je het formulier ook inscannen en mailen naar info@ggh.nu

Begeleiding en ondersteuning eersteklassers
Op deze pagina lezen jullie hoe het mentoraat functioneert en welke begeleiding eersteklassers op het GGH krijgen. Tevens vinden jullie hier de gerelateerde onderwerpen "zorgcoördinator" en "zorgleerling/passend onderwijs".

Vakken
Via het menu in de linkerbovenhoek vinden jullie informatie over de vakken die onze leerlingen volgen.

Extra uitdagingen
Naast de verplichte vakken bieden wij onze gemotiveerde leerlingen nog veel mogelijkheden aan om zich te verdiepen en te verrijken. Lees hier meer over deze activiteiten.

Wellicht vinden jullie hier een antwoord op jullie vraag.

POVO folder

Meer informatie over de school en ons profiel kunnen ook in de onderstaande folders en bestanden vinden:

schoolgids 19/20
Veelgestelde vragen voor leerlingen van groep acht en hun ouders
Informatiebrochure voor leerlingen groep 8
Informatiebrochure voor ouders
Folder Leadership op het GGH

Folder moderne vreemde talen op het GGH
Folder GGH & Kunst
Folder Bèta op het GGH

Zoeken op de website
Kijk vooral rond op onze website om een beeld te krijgen wat onze school allemaal te bieden heeft. De zoekfunctie rechts bovenin de startpagina kan daarbij zeer behulpzaam zijn.

Missen jullie informatie, mail dan naar de webmaster.