Leerlingen naar finales

1 juni 2018 - 30 juni 2018

Casper Tops door naar de IJSO finale in Nijmegen.
 Het is ons weer gelukt: een van onze leerlingen mag door naar de IJSO finale in Nijmegen. Ter herinnering: bijna 25 van onze allerbeste 2e, 3e en 4e klassers deden eind maart mee met de IJSO voorronde en de 24 leerlingen met de hoogste scores van alle deelnemers  zijn uitgenodigd voor de nationale finale in Nijmegen.

Helaas waren onze 3e klassers dit jaar niet sterk genoeg om door te stoten naar de finale: het is ook niet zo verwonderlijk als je weet dat inmiddels dik 3000 leerlingen met de IJSO voorronde mee doen. Dan moet je wel wat in huis hebben om tot de finale selectie door te dringen. Dus voor onze 3e klassers later nieuwe kansen ! En de 2e klassers hadden erg goed gescoord, maar zij kunnen officieel nog niet aan de finale deelnemen, dus dat is onze kweekvijver voor volgend jaar J

Casper was vorig jaar, als 3e klasser, ook doorgedrongen tot die finale, maar moest het helaas afleggen tegen nog betere leerlingen (waaronder Maurits v Altvorst). Dus in juni mag Casper opnieuw naar Nijmegen waar hij meedoet in de gewichtsklasse ‘Beste vwo-4 leerlingen’: hij wordt daar grondiger doorgelicht dan de 3e klassers, maar we gaan ons best doen om hem te laten kwalificeren voor de Internationale eindronde in december dit jaar.

Oh ja: IJSO = International Junior Science Olympiad: in de voorronde wordt je theoretische kennis van Biologie, Natuur- en Scheikunde getoetst en tijdens de finale moet je ook nog je praktische vaardigheden demonstreren.

Kees en Tess door naar finale wiskunde Olympiade
Bovendien hebben wij dit jaar ook twee leerlingen die zich via twee voorrondes hebben weten te selecteren voor de nationale finale van de wiskunde Olympiade: Kees den Tex (klas 2) en Tess Goudswaard (klas 4).

Wij wensen al deze leerlingen veel succes toe bij deze finales!