Oriëntatiedagen klas 1

26 augustus 2019 - 6 september 2019

Alle eersteklassers starten hun eerste twee weken op onze school met een eigen intensief programma.

Week 1:
Op maandag 26 augustus krijgen ze hun rooster, is er tijd om verder kennis te maken, krijgen ze hun klassenprogramma voor de eerste twee weken en natuurlijk de schoolfotograaf voor de eerste groepsfoto.
Op dinsdag, woensdag en donderdag volgen de nieuwe eersteklassers diverse mentorlessen, workshops en vakvaardighedenlessen. Deze lessen hebben een duidelijk doel: elkaar leren kennen, een positieve impuls aan het proces van groepsvorming geven en eerste vaardigheden opdoen om straks je schoolwerk goed te kunnen beginnen.

Op vrijdag wordt de kennismakingsweek afgesloten met een dag poldersporten, waarbij de leerlingen elkaar onder soms regenachtige omstandigheden nog beter leren kennen. Elkaar vooruit helpen, elkaar steunen, elkaar toejuichen, meer durven dan jezelf gedacht had. Er worden altijd veel persoonlijke grenzen verlegd tijdens deze sportdag.

Week 2:
Naast nog een enkele speciale workshop en vakvaardighedenles zal er deze week ook gewoon lesgegeven worden volgens het reguliere lesrooster. Op maandag is er speciaal aandacht voor verkeersveiligheid door middel van de workshop 'Kruispunt' van de organisatie TeamAlert. We sluiten op vrijdag 6 september de kennismakingsperiode af met een klasseneten en feest op school.

Bij al deze activiteiten zijn de mentorassistenten uit klas 5 heel betrokken. Zij zullen gedurende het gehele schooljaar voor onze eersteklassers een belangrijke vraagbaak blijven.