(035) 624 11 81

Oudercursussen

Oudercursussen
 
Ook dit jaar worden er weer cursussen voor ouders georganiseerd.
In het najaar geven we de gebruikelijke introductiecursussen Grieks (vijf avonden) en Latijn (vier  avonden).
Uw culturele uitjes kunt u voorbereiden met de cursus Klassiek Culturele Vorming (vier avonden). In deze cursus worden vier belangrijke deelgebieden van het van KCV, te weten bouwkunde, theater, beeldhouwkunst en receptie, behandeld. Deze cursus wordt in het voorjaar van 2017 gegeven. De data zijn na de kerstvakantie bekend.
Als richtprijs voor onze korte cursussen kunt u aanhouden dat een cursus van vier avonden € 50,- kost en vijf avonden € 60,-. Bij minder dan tien aanmeldingen kan een cursus niet altijd doorgaan.
 
Introductiecursussen Grieks en Latijn
Het doel van de introductiecursus is dat u kennismaakt met het  taalsysteem, ervaart hoe het ook weer ging met het leren van woordjes en rijtjes en dat u een simpel stukje tekst kunt lezen. Ook krijgt u aanwijzingen hoe u uw kind kunt ondersteunen bij het leren van deze talen.
We gebruiken de gewone lesboeken, zodat u thuis raakt in het boek van uw kind. Voor uw kind betekent dit dat het iets meer moet plannen, aangezien u de boeken dan ook nodig heeft.
Per groep kunnen we ongeveer 20 ouders plaatsen. Bij de cursus Grieks hebben ouders van tweedeklassers voorrang, bij Latijn de ouders van leerlingen uit de eerste klas.
 
Data cursus Grieks:     de donderdagen 10, 17, 24 november en 1 en 8 december
Data cursus Latijn:      de donderdagen 17, 24 november en 1 en 8 december
Kosten:                          cursus Grieks € 60,- cursus  Latijn € 50,-
Tijdstip:                         20.00 – 22.00 uur
Docent Grieks:             Henk Jan Top
Docent Latijn:              Rogier Oranje