Romereis 2017

Een belangrijk aspect van het gymnasiumonderwijs is het begrijpen van het heden in de context van het verleden. En nergens zijn meer sporen van ons verleden te vinden dan in Rome. Twee millennia aan Romeinse en christelijke architectuur en kunst zijn er op bijna elke straathoek te bewonderen.

Van 12 tot 19 oktober vond de jaarlijks Romereis voor klas 5 plaats. Met zes groepen waren we op reis gegaan, elk met twee docenten en twee externe begeleiders. Elke dag leende zich voor een eigen thema: we speurden de stad door op zoek naar Caravaggio’s, begaven ons in de ondergrondse vertrekken van de San Clemente en de catacomben, speelden verstoppertje in Ostia en konden ten slotte vanaf de spectaculaire vergezichten op de Engelenburcht en de Gianicolo alle eerdere avonturen in herinnering brengen.
Ook hadden we veel aandacht voor de groepsdynamiek. Dagelijks gebruikten we de lunchtijd om gesprekken met de groep te voeren, over onszelf te vertellen en leerlingen belangrijke vragen te stellen. Gaandeweg bleken steeds meer leerlingen bereid spontaan hun verhaal te doen, een mooie ontwikkeling om mee te maken.

De leerlingen en wij kijken terug op een zeer geslaagde week.