Samenwerking Nuffic in het Netwerk Chinees

6 januari 2020 - 13 januari 2020

Bij ons op school kun je al flink wat jaren lessen volgen in Chinese taal en cultuur. Het GGH was een pionier op dit gebied in Nederland en wij zijn één van de 15 scholen in Nederland waar je op dit moment examen kunt doen in het vak Chinees. Op veel meer scholen kun je inmiddels les volgen in Chinees en deze scholen werken samen met Nuffic in het Netwerk Chinees. Onno van Wilgenburg van Nuffic onthulde afgelopen week het bordje waarmee onze samenwerking werd bekrachtigd. Hij sprak de leerlingen uit klas 3 die Chinees leren toe met de woorden dat Chinezen in zekere zin vergelijkbaar zijn met de Grieken uit de oudheid: beiden kenmerken zich door een eeuwenoude cultuur en een taal met bijzondere tekens die lastig is om te leren. Waar beter kun je Chinees leren dan op een gymnasium? Het leren van talen en culturen verruimt je blik op de wereld van vroeger maar ook op die van nu.