Schoolhockey: de finales!

7 juni 2019

Vrijdag 7 juni vertrokken wij met 2 bussen richting de landelijke hockeyfinales. In de voorronden op 12 april werden 3 teams (jongens jong, meiden jong en meiden oud) kampioen en jongens oud 2de, maar omdat de winnaar vorig jaar ook uit de regio kwam, mochten ook zij richting Amsterdam om daar te strijden voor het Nederlands kampioenschap schoolhockey.

Daar aangekomen maakten de teams zich klaar voor de voorrondes. De coach van de jongens oud (Jetze Nordemann) liep alvast over het veld van het wagener stadion en riep dat hij het veld al even ging reserveren voor de finale van 15.00 uur.

De jongens speelde op de velden van hockeyclub Amsterdam, de meiden oud op Hurley en de meiden jong op Pinoké. De coaches (leerlingen uit klas 4,5 en 6) hadden de opstelling en het wisselschema al op papier staan.

De start van de meiden was goed, zij wonnen beide hun eerste wedstrijd. De meiden jong gingen goed door en bereikten vrij gemakkelijk de halve finale. Meiden oud hadden het wat zwaarder. Zij zaten in een poule van 5. Verloren de 2de wedstrijd en speelden de 3de gelijk. Zij moesten hun laatste wedstrijd dus echt winnen. Dit lukte en ook zij haalde de halve finale.

De jongens gingen wat minder van start. Jongens jong speelde gelijk en jongens oud verloor zijn eerste wedstrijd. Hierna wonnen zij beide hun 2de wedstrijd en hadden dus nog kans op de halve finale. Jongens oud wist in hun laatste poule wedstijd een 1-0 achterstand goed om te buigen naar een 3-1 overwinnen en ook zij stonden in de halve finale. De jongens jong waren bij de laatste wedstrijd in de poule helaas iets te laat aanwezig door een late verandering in het schema van de organisatie. Hierdoor begonnen ze met een 1-0 achterstand. Zij konden dit niet meer rechtzetten en werden 3de in de poule, erg zuur!

De halve finales waren eigenlijk allemaal erg spannend. Meiden jong verloor net met 1-0 van de latere winnaar. Jongens oud kon zich echt gaan klaarmaken voor de finale in het wagener stadion om 15.00 uur, zij wonnen met 2-1. De meiden oud werden helaas net uitgeschakeld, 0-1.

Dan de finale van jongens oud. De tegenstander was het Maartens college uit Voorburg. Na een mooie openingsceremonie gingen de jongens goed van start en door een mooie goal van Ties Kost kwamen ze op een 1-0 voorsprong. De tegenstander werd daarna sterker en maakte de gelijkmaker. Vlak voor rust kreeg het GGH nog een strafcorner. Deze werd mooi afgerond door Tycho Mooijen, 2-1 voorsprong. De hele 2de helft was het vooral de bal tegenhouden en de keeper Bart de Nie kreeg het zwaar te verduren. Het lukte de tegenstander niet om te scoren en zo gingen de jongens oud van het Gymnasium Hilversum er met de landstitel vandoor.
Weer een erg mooi resultaat dit jaar, met 2 halve finales en 1 winnaar!!