Science Olympiades in volle gang

1 december 2017 - 12 december 2017

Van 3 tot 12 december 2017 zal Maurits van Altvorst Nederland en onze school vertegenwoordigen bij de IJSO wedstrijd in Nijmegen. We wensen hem heel veel plezier en succes toe!

Bekijk de onderstaande film om een impressie te krijgen wat Maurits en de rest van het Nederlandse team te wachten staat.

Tevens doet de school mee aan de EUSO (European Union Science Olympiad). De EUSO is een multidisciplinaire beta-olympiade voor bovenbouwleerlingen, die op 31 december jonger moeten zijn dan 17 jaar. Scholen vaardigen teams af van 3 leerlingen. Deze leerlingen doen eerst een voorronde in december op deelnemende universiteiten en hogescholen. Die voorronde duurt een hele dag en bestaat uit een drietal stevige practica (biologie, natuur- en scheikunde en daaroverheen veel kennis- en verwerkingsvragen. Op een voorronde lokatie strijden meerdere teams, van verschillende scholen, tegen elkaar.

Uit elke voorronde (lokatie) gaat het beste team door naar de nationale finale, die eind januari op Universiteit Groningen plaatsvindt. En daarna is er een kans op deelname aan de internationale finale, maar daarover later -misschien- meer.
Dit jaar hadden alle 5 teams met beta-toppers het voor elkaar gekregen om geplaatst te worden. In de komende dagen gaan deze teams op voor de voorronde. Ook hen wensen zij veel succes.