(035) 624 11 81

Theaterweek in Hongarije

19 maart 2018 - 23 maart 2018

Deze Internationale Theaterweek is onderdeel van PEEP (Pan European Educational Programme). Er doen acht  landen aan mee, over twee locaties verspreid (lees hier meer over dit bijzondere uitwisselingsproject). Wij werken bij deze uitwisseling in Budaörs (Hongarije) samen met de Italianen, Roemenen en de Hongaren.
 
Het thema is ditmaal een land. Wij hebben Italië gekozen. De Hongaren kozen ons. Dit betekent dat we hier thuis een stuk van 15 minuten moeten maken waarin Italië centraal staat. Het moet een voorstelling zonder dialoog zijn. Tijdens deze week voeren we dit stuk tweemaal op en maken we ook nog een 'internationaal' stuk. Daar zijn we drie dagen mee bezig. Het is erg leuk, omdat je dan uit elk land een paar mensen in de groep hebt. Niemand kent elkaar en toch maak je een voorstelling samen. Ook die voeren we op voor publiek. Het is een race tegen de klok om ook nog eens het licht, decor, de kostuums en de muziek op tijd klaar te hebben. 
 
's Avonds zijn er voorstellingen en brengen de leerlingen tijd door bij hun gastgezin of met de andere deelnemers in de stad. Het is elke keer een intensieve en zeer inspirerende week.