​Topas 2018 - Werken in een digitale wereld

9 november 2018 - 9 november 2018

Zeer aandachtig luisterden de vijfde-en zesdeklassers naar de opening door Pieter Geelen, één van de oprichters van TomTom, over hoe het bedrijf groot is geworden. Als oud-leerling wist hij met veel sprekende dia’s een boeiend verhaal neer te zetten. Van de eerste palmtop, de mobiele navigatie voor in de auto, tot aan analyses van verkeerstromingen met big data. Aansluitend konden leerlingen twee masterclasses volgen met als thema ‘Werken in een digitale wereld’!

Er waren 20 verschillende masterclasses waarin dit thema vanuit verschillende beroepen en branches werd toegelicht. Betrokken ouders, oud-leerlingen en andere sprekers zorgden voor een interactieve masterclass. Met leuke anekdotes, persoonlijke verhalen, filmpjes en kahoot-quizjes wisten zij de leerlingen te inspireren voor hun studie-en beroepskeuze. Tussendoor kon je nog op de foto met je vrienden, zo had je een leuk aandenken om mee naar huis te nemen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag een mooie samenwerking tussen school en de oudervereniging.

Door Frank Thuis, voorzitter oudervereniging