Welkom

Ben je nieuwsgierig en leer je graag? En heb je een vwo-advies? Dan is het GGH misschien wel iets voor jou. Onze school is een school voor leerlingen die meer willen en kunnen. Kom zelf kijken! Ga naar Kennismaken voor de data van ons Open Huis, de lesmiddagen en de informatieavonden.   

 

Het GGH is een modern gymnasium. Dat betekent dat we aandacht hebben voor de klassieke oudheid én voor alle vakken en vaardigheden die een mens in de samenleving van nu nodig heeft. Op een gymnasium krijg je Latijn en Grieks. Latijn volg je in ieder geval in klas 1 tot en met 3 en Grieks in klas 2 en 3. Je doet ook eindexamen in een van deze twee vakken, of in allebei. 

 

We vinden het belangrijk dat je bij ons veel leert, bijvoorbeeld over geschiedenis, de talen of wiskunde. Ook willen we dat je je als persoon ontwikkelt, om straks zelfstandig de stap naar een vervolgopleiding te kunnen maken. We bieden daarom veel extra’s aan. Bij het Aristotelesprogramma kun je daar meer over lezen.  

 

We zijn een van de grootste zelfstandige gymnasia van Nederland, maar eigenlijk zijn we een relatief kleine school. Met zo’n duizend leerlingen en honderd medewerkers werken we samen aan een fijne leer- en werkomgeving. Bij ons heeft de eerste klas een eigen gebouw: het Balneum, waar je je snel thuis kunt voelen.  

Onze leerlingen komen uit het hele Gooi en omstreken. Er is dus altijd wel iemand bij jou uit de buurt om samen mee naar school te fietsen als je dat wilt.


Data voorlichtingsactiviteiten:

2 november, 2 december (onder voorbehoud) en 9 december 2021: Open Huis, tussen 9 tot 14 uur: het GGH volop in bedrijf: bezoek een gewone lesdag en loop gezellig mee met een eersteklasser

10 november: lesjesmiddag, 14.00 – 15.30 uur

29 november: online informatieavond voor ouders, 19 uur

29 januari 2022: Open Dag, 10.00 – 12.30 uur

2 februari 2022: lesjesmiddag, 14.00 – 15.30 uur

8 februari 2022: informatieavond voor ouders, 19.00 uur

1 juni 2022: lesjesmiddag leerlingen groep 7, 14.00 – 15.30 uur

Proef alvast de sfeer van het GGH met deze video's
Bekijk deze video over de meerwaarde van een categoraal gymnasium, zoals het GGH.