6 tot 14 april hadden we een online uitwisseling met de Chen Jing Lun Highschool uit China. Normaal zouden we natuurlijk echt naar China gaan en zouden Chinese leerlingen hierheen komen, maar nu kon dat niet, wegens het coronavirus. Daarom hadden we de uitwisseling online via teams. 


Bij binnenkomst stond ons meteen al een leuke verrassing te wachten: een tasje vol met lekker (en minder lekker) Chinees eten: snoepjes, soep, een soort ice tea en gelukskoekjes! Daarna was het tijd om met de uitwisseling te beginnen. Na een korte welkomsttoespraak mochten we allemaal in aparte meetings met de Chinese leerlingen. Elke leerling was met een andere Chinees gekoppeld, waardoor je een soort maatje had de rest van de week. Ik mocht praten met Kylie Liu, een Chinees meisje. In het begin was het best een beetje onwennig, omdat zij natuurlijk helemaal aan de andere kant van de wereld leven. Ons Chinees is niet erg goed en hun Engels ook niet. Maar in de dagen die volgden, werd het steeds leuker. In het begin van de dag kregen we bijvoorbeeld een Aardrijkskunde les van een Chinese docent of een rondleiding door de Verboden Stad en daarna mochten we weer kletsen met de leerlingen waaraan wij gekoppeld waren. 

Op vrijdag gingen we aan de slag met een portret van jouw Chinese vriend of vriendin. Je moest als achtergrond zijn toekomstbeeld tekenen, iets wat we in de les aan die persoon hadden gevraagd. Dat was echt leuk om te doen! Ik heb op de achtergrond het Chinese landschap getekend en daarbij het hoofdgebouw van de VN. Daar wilde Kylie namelijk gaan werken. 


Over het weekend hebben Kylie en ik met elkaar gechat. Ik liet haar (in het Chinees!) mijn buurt en huis zijn en zij liet dat van haar zien. Woensdag was het dan tijd om de tekeningen te laten zien. Iedereen had hele mooie dingen gemaakt. Ik kijk er met veel plezier op terug en heb nu nog meer zin in de echte uitwisseling die hopelijk volgend jaar plaats gaat vinden! 


Isa Marie