POVO: Groep-8-leerlingen krijgen les van GGH-leerlingen

Zit jij in groep 8 en krijg jij VWO-advies? Volg dan nu al les op het GGH!

Tussen de herfst- en Kerstvakantie organiseren wij op zes woensdagmiddagen lesjes bij ons op het Gemeentelijk Gymnasium, gegeven door bovenbouwleerlingen. In een klein groepje krijg je drie lessen over de Griekse goden en helden en het Griekse alfabet en de andere drie lessen ga je proefjes doen in ons lab!


Wat zijn het precies voor lessen, en waarom zijn ze zo bijzonder?

POVO staat voor Primair Onderwijs - Voortgezet Onderwijs. In dit project werken wij als middelbare school dus samen met verschillende basisscholen uit de buurt. Of beter gezegd: onze leerlingen werken samen met basisschoolleerlingen.


Als leerling uit groep 8 word je ingedeeld in een groepje van vier of vijf leerlingen van verschillende basisscholen. Met dat groepje volg je die zes woensdagmiddagen steeds samen les. Op die manier leer je dus alvast andere leerlingen kennen die je misschien later op de middelbare school ook weer gaat tegenkomen. Vorige keer deden er 113 leerlingen uit groep 8 mee. En… de lessen worden niet gegeven door docenten, maar door leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium! Het gaat om leerlingen uit de bovenbouw. Zij zijn dus meestal 15, 16 of 17 jaar oud en hebben zich speciaal opgegeven om aan jullie les te mogen geven. Zo krijg je dus les van iemand die weet hoe wij hier op school werken en je uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om leerling op het GGH te zijn. Wie weet geef jij deze lessen over een aantal jaar wel zelf! 


De lessen vinden plaats van woensdag 3 november tot en met woensdag 15 december, elke keer van 14.30 tot 16 uur. Woensdag 10 november zijn er vanwege de lesjesmiddag geen POVO-lessen. Tijdens de lesjesmiddag kun je een proefles krijgen van een docent van het GGH. Meer informatie vind je daarover ook hier op de website.


Interesse?

Schrijf je hier in om deel te nemen aan de POVO-lessen:

https://forms.office.com/r/4fc0uP9u6w

Inschrijven kan t/m zondag 17 oktober.


Vragen?

Nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met mevrouw Evers, docent wiskunde van het GGH en coördinator van dit project: evers@ggh.nu.