(035) 624 11 81

Chinees

Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum is één van de weinige scholen in Nederland waar het vak Chinees gegeven wordt. Bij dit vak maak je kennis met de Chinese cultuur en je leert communiceren in het Mandarijn: de belangrijkste Chinese taal.
 
In klas 2 kun je kiezen of je Chinees er als extra vak bij wil doen. In de bovenbouw kun je het in je vakkenpakket kiezen en je kunt er ook eindexamen in doen. Wij zijn ervan overtuigd dat je, als je Chinees tot en met het eindexamen gevolgd hebt, zó veel geleerd hebt dat je in China goed uit de voeten kunt!
 
De school vindt het belangrijk dat de leerlingen die dit vak kiezen ook de mogelijkheid krijgen in aanraking te komen met leeftijdsgenoten uit China. Daarom organiseren wij elk jaar een uitwisseling met met de Chen Jinglun Highschool in Beijing: het éne jaar gaan onze leerlingen naar de school in Beijing; het volgende jaar bezoeken de Chinese leerlingen onze school. Hieronder leest u het verslag van de leerlingen over hun bezoek aan Beijing in 2016 en 2018. Prachtige foto's van de excursie staan op de website achter de inlogportal. 
Onze reis naar Beijing 2016 - het verslag van de leerlingen
Onze reis naar Beijing 2018 - het verslag van de leerlingen
Daarnaast zijn we vanaf 2015 een uitwisseling met de Xinzhuang Highschool in Shanghai gestart.
Wij zijn, mede op basis van de enthousiaste verhalen van de leerlingen, ervan overtuigd dat het deel kunnen nemen aan dergelijke uitwisselingen, zowel voor de leerlingen als de docenten, een onvergetelijke en leerzame ervaring is! In januari 2016 en in 2018 was een groepje leerlingen uit Shanghai hier te gast, hoe die bezoeken verliepen leest u in de verslagen hieronder
Onze gast uit Shanghai
Uitwisseling Shanghai 2018