Debatteam

Het debatteren leeft erg op het gymnasium. Deelnemen aan de debatclub leert leerlingen kritisch te lezen, na te denken en goed te formuleren en te reageren op anderen. Jaarlijks wordt een team van zo'n 20 bovenbouwleerlingen gevormd. Ze oefenen op vrijdagmiddag en worden daarbij ondersteund en begeleid door Roel Becker, een trainer verbonden aan de DebatUnie. Ons debatteam doet in wisselende samenstelling mee aan het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor scholieren, aan de competitie voor "Op weg naar het Lagerhuis" en aan andere wedstrijden, zoals het EYP (European Youth Parliament) of de Benelux Debatcompetitie. Inmiddels zijn er al leuke successen behaald. Ook voor de onderbouw is er een debatteam, dat meedoet aan het UNICEF debattoernooi voor kinderrechten.

In maart 2017 werd de Benelux Debatcompetitie georganiseerd op ons gymnasium. Deze competitie kent drie onderdelen: Hogerhuis, Lagerhuis+ en Retorica. Ons team is vorig schooljaar herhaaldelijk in de prijzen gevallen op de onderdelen Hogerhuis en Retorica.
Daarnaast is ons debatteam vorig schooljaar in de finale van zowel het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor scholieren, als voor de Benelux Debatcompetitie gekomen. Ook is een afgevaardigde van onze school afgelopen zomer naar Brno afgereisd om daar mee te doen aan de International Session van het European Youth Parliament. Via het nieuws op de website houden wij u op de hoogte van de prestaties van ons debatteam.

Debatteam GGH 2016-2017 tijdens de Benelux Debatcompetitie op het GGH, maart 2017: