(035) 624 11 81

Debatteam

Het debatteren leeft erg op het gymnasium. Deelnemen aan de debatclub leert leerlingen kritisch te lezen, na te denken en goed te formuleren en te reageren op anderen. Jaarlijks wordt een team van zo'n 20 bovenbouwleerlingen gevormd. Ze oefenen op vrijdagmiddag en worden daarbij ondersteund en begeleid door twee docenten. Ons debatteam doet in wisselende samenstelling mee aan het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor scholieren, aan de competitie voor "Op weg naar het Lagerhuis" en aan andere wedstrijden, zoals het EYP (European Youth Parliament) of het Intergymnasiaal Debat. Inmiddels zijn er al leuke successen behaald. Ook voor de onderbouw is er een debatteam, dat meedoet aan het UNICEF debattoernooi voor kinderrechten. Zo mocht dit team vorig jaar debatteren in de Ridderzaal: Kleine Prinsjesdag 2015
Het GGH Team officieel aangekleed op het Binnenhof te Den Haag. Bekijk ook het filmpje van Kleine Prinsjesdag


Vanuit het team debatteren leerlingen ook op eigen titel regelmatig. Ze doen dan bijvoorbeeld mee aan Oxford Schools, Spatha Rhetorica of gaan naar de Roosevelt Academy.

In november 2014 en 2015 werden voorrondes van het Nederlands kampioenschap debatteren voor scholieren georganiseerd op ons gymnasium. In het schooljaar 2015-2016 hebben onze debaters zich tussen 300 scholen geplaatst voor de landelijke finale in januari op de Universiteit Utrecht, waarvandaan zij terecht trots naar huis gingen met een achtste plek. Via het nieuws op de website houden wij u op de hoogte van de prestaties van ons debatteam.