Huiswerkbegeleiding

Ouders hebben het in de huidige samenleving steeds drukker. Twee banen en een gezin zijn mede door de toenemende flexibilisering van arbeidstijden steeds lastiger te combineren. Vandaar dat de vraag naar studie- en huiswerkbegeleiding stijgt. Om ouders een helpende hand toe te steken biedt het Gymnasium daarom na schooltijd huiswerkbegeleiding aan. Leerlingen krijgen de gelegenheid om binnen de vertrouwde omgeving van school te werken aan hun huiswerk en aan het ontwikkelen van hun studievaardigheden.

Het GGH heeft hiertoe de samenwerking gezocht met PIOS, een bekend studiebegeleidings- en bijlesinstituut uit de regio. De school heeft ervoor gekozen de begeleiding vanaf de start van het schooljaar aan te bieden aan leerlingen uit klas twee en drie. Vanaf januari kunnen ook leerlingen uit klas 1 op school terecht voor de huiswerkbegeleiding.

PIOS organiseert en begeleidt de cursus; binnen school is mevrouw Moors het aanspreekpunt.
Eliza van der Heide Wijma, directeur-eigenaar van PIOS, introduceert hieronder de huiswerkbegeleidingscursus, en vertelt u de praktische zaken.

Leren kun je leren! En soms heeft een leerling daar wat extra hulp bij nodig. PIOS biedt deze hulp sinds enkele jaren ook aan op het Gemeentelijk Gymnasium. Wij zijn daar dagelijks in het gebouw op de Badhuislaan aanwezig voor het geven van huiswerkbegeleiding.
Onze begeleiding is persoonlijk en positief. De nadruk ligt op het ‘leren leren’. We werken aan studievaardigheden met als doel dat leerlingen met zelfvertrouwen op eigen kracht weer verder kunnen. En omdat iedere leerling uniek is en zijn eigen verhaal heeft, beginnen we altijd met een kennismakingsgesprek.
Leerlingen die voor deze vorm van begeleiding kiezen starten in principe met vier middagen huiswerkbegeleiding per week en zijn per middag ten minste 2 uur aanwezig. Leerlingen uit alle andere leerjaren en met specifieke vakinhoudelijke problemen blijven uiteraard van harte welkom op onze locatie aan de Oude Torenstraat in Hilversum.
De specifieke afspraken die wij met school hebben gemaakt met betrekking tot de begeleiding maken het mogelijk de huiswerkbegeleiding op het Gemeentelijk Gymnasium tegen een gereduceerd tarief aan te bieden. Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website www.pios.nl. Via de website is het ook mogelijk om uw zoon of dochter direct aan te melden voor de begeleiding. Meer informatie over onze werkwijze, visie en diensten vindt u ook in onze brochure.
Brochure Leren met Zelfvertrouwen