Natuurkunde

Hoewel je misschien zou verwachten dat het op een gymnasium vaak om talen draait is het GGH juist DE plek als je interesse hebt in de bèta-vakken. Bij ons krijg je natuurkunde vanaf het eerste moment dat je als eersteklasser de school binnenkomt. Niet een slap aftreksel of een combinatie met techniek of scheikunde, nee... gewoon meteen ECHT natuurkunde.

Ons programma is vanaf de eerste tot de zesde klas gevuld met ontdekken, meten, verklaren en begrijpen. Meteen al vanaf de eerste week leer je experimenten uitvoeren en samen met je docent verklaringen zoeken voor wat je gevonden hebt.

In de bovenbouw diepen we sleutelbegrippen in de natuurkunde zoals energie, arbeid, kracht en beweging verder uit. Daarnaast leren we verrassende verschijnselen beter te begrijpen zoals elektriciteit, magnetisme, licht, geluid, gravitatie en moderne technologie. We verbinden nieuwe verschijnselen met wat je in de onderbouw hebt geleerd, die stof zal je dus goed moeten beheersen. Zo leer je de wereld niet alleen te zien maar ook te begrijpen. Daardoor zullen deeltjesversnellers, MRI-scans en radioactiviteit geen tovenarij meer zijn, maar een logisch antwoord op de vraag: Hoe zit de wereld in elkaar?
  • Of je nu geïnteresseerd bent in elektriciteit,  radioactiviteit of de kracht van je spieren.
  • Voor alle kanten van de natuurkunde hebben we de spullen én, belangrijker nog, de juiste mensen met veel ervaring binnen en buiten school.