(035) 624 11 81

Olympiadeschool

Olympiades zijn wedstrijden die leerlingen de kans bieden om hun talenten (verder) te ontwikkelen. De een beschouwt het als examentraining, voor de ander is het een kans om iets buiten de reguliere lesstof te kunnen doen en zich te meten met de besten van het land. Of zelfs te kunnen strijden voor een plek in de internationale olympiades.  

Wij zijn een Olympiadeschool. Dat houdt in dat de deelname aan olympiades (wedstrijden) in de school breed gedragen wordt.  Een van de doelstellingen van onze school is: ‘Leerlingen laten excelleren op maat.’ We streven naar een optimale ontwikkeling van de leerling in overeenstemming met de capaciteiten van die leerling. 

Sinds een paar hebben wij de Snelliusklas, dat zijn getalenteerde en gemotiveerde leerlingen die  de kans krijgen om zich, buiten schooltijd, te verdiepen in bètavakken door mee te doen aan allerlei uitdagingen. Onderbouwers kunnen meedoen aan de International Junior Science Olympiad (IJSO), de bovenbouwers  kunnen deelnemen aan de European Union Science Olympiad (EUSO). Die deelname heeft ook succes opgeleverd: heel trots zijn wij op het GGH team dat vorig jaar de tweede plaats haalde op de EUSO in Oostenrijk. Tevens werd Paul Dekker 3e bij de landelijke wiskunde olympiade. 
GGH-team v.l.n.r. August Ammerlaan, Paul Dekker en Siebe Peek.


Ook bij de alfa- en gammavakken worden olympiades gehouden waar onze leerlingen met goed gevolg aan deelnemen. Zo vormde Sietze Weistra  vorig jaar deel van het Nederlandse team bij de internationale aardrijkskunde olympiade in Rusland en behaalde Isabella van der Feltz vorig jaar brons bij de Klassieke Olympiaden voor Grieks en op 9 april 2016 werd Imme Laseur zelfs eerste bij de Klassieke Olympiade Grieks.
Imme neemt eerste prijs in ontvangst


Bovendien behaalde Ethan van Woerkom de 1e prijs op Nationale Filosofie Olympiade 2016, terwijl Julia Straatman de derde prijs in de wacht sleepte. 

Voor al onze leerlingen geldt: als jij verder wilt reiken ondersteunen wij jou met faciliteiten, aandacht en expertise