(035) 624 11 81

Engels

Het belang van wereldtaal Engels hoeven we hopelijk niemand meer uit te leggen. Hoe rijk Engels is en hoe veelzijdig, interessant en leuk deze taal kan zijn, willen we wél steeds te laten zien: taal, literatuur, geschiedenis, cultuur, humor, actualiteit... 

Tijdens lessen Engels op het Gemeentelijk Gymnasium is Engels doeltaal, ligt de nadruk op een stevige basis en actief met de taal bezig zijn en wordt veelvuldig gebruik gemaakt van (digitale) audiovisuele middelen.

Cambridge Certificates
In het derde leerjaar gebruiken alle docenten Engels in de reguliere lessen Engels een methode die voorbereidt op het FCE-examen. Leerlingen worden aangemoedigd goed hun best te doen: ook het overgangscijfer voor Engels van de derde naar de vierde klas weegt mee als je je in het vierde leerjaar wilt opgeven voor de cursus FCE. Na een goed afgelegde instaptoets kan een vierdeklasser deelnemen aan een examentraining FCE van november tot en met februari. Het examen vindt plaats begin maart, in Utrecht. De groepen zijn klein: maximaal 20 leerlingen per groep. In klas 5  wordt de leerlingen de mogelijkheid geboden om het tweede certificaat: CAE ofwel ERK-niveau C1 te behalen. Voor de leerling die echt meer wil is er klas 6 nog een training voor het hoogste certificaat: CPE ofwel ERK-niveau C2. Hieronder leest u uitgebreide informatie over de certificaten. 

Cambridge Certificates