Sportcommissie

De sportcommissie van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, ofwel de SpoCo, is opgericht in 2007 door de sectie L.O. van onze school. Een commissie bestaande uit een achttal van fanatieke sporters en organisatoren die geleid worden door de gymdocent Matthijs van der Zwaan. Leerlingen uit verschillende leerjaren kunnen zich om de zoveel tijd aanmelden voor de sportcommissie. Zij die dat willen, moeten sport niet alleen heel leuk vinden, maar ook beschikken over creativiteit, inzet en aansporingsvermogen.

Wat doet de Spoco?
De sportcommissie wil zoveel mogelijk leerlingen aan het sporten zetten. Haar voornaamste taak is het organiseren van verschillende toernooien. Softbal-, hockey-, voetbal-, choasbal- en tafeltennistoernooien, alles staat elk jaar weer op het programma. Deze sportevenementen zijn er voor iedereen: boven- en onderbouw en zelfs de docenten zijn elke keer weer van de partij.

Aan het begin van elk jaar bespreken wij wat er gaat gebeuren en wat voor extra’s wij van plan zijn jullie het komende jaar te bieden. Van toernooien tot looptrainingen en clinics.Wij proberen  ervoor te zorgen dat middels posters, flyers en andere aansporingsmethoden alle benodigde informatie voor de sportevenementen bekend is en dat iedereen de desbetreffende middag een hoop plezier heeft. Voor de winnaar is er altijd taart en achteraf zorgen wij ervoor dat er een verslag met foto’s van het toernooi op de schoolsite te vinden is.
Verslag volleybaltoernooi 2016
Tot nu toe komen er van jullie heel veel positieve reacties, die ons blijven stimuleren en motiveren om door te gaan met het werk dat wij voor jullie verrichten. Voor eventuele vragen, opmerkingen of leuke, creatieve ideeën kan je altijd ons mailen.