In gesprek met alumna Jet Verbeek

Na mijn eindexamen in 2017 heb ik eerst een jaar op de Salomonseilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan, ten oosten van Nieuw Guinea gewoond. Via de Schotse organisatie Project Trust kwam ik op een school terecht waar ik Engelse les gaf. In deze periode is mijn kijk op de wereld veranderd.  

Ik werd me steeds meer bewust van de kansen die ik als kind heb gekregen, onder andere op het Gymnasium. Belangrijker dan dat, ik realiseerde me dat deze kansen allesbehalve vanzelfsprekend zijn. Dit motiveert me vandaag de dag om me in te zetten voor de bestaande kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs. 

Na mijn jaar op de Salomonseilanden ben ik Liberal Arts and Sciences gaan studeren aan Amsterdam University College. 

Op dit moment studeer ik Kunstmatige Intelligentie aan de VU in Amsterdam.  Daarnaast run ik met twee vriendinnen een bedrijf voor bijlessen:  www.wijsbijles.nl  

Er wordt namelijk landelijk steeds meer gebruik gemaakt van bijles, terwijl dit niet voor iedere leerling beschikbaar en betaalbaar is. De kansenongelijkheid neemt hierdoor vooral in de grote steden erg toe. Met ons bedrijf willen we bijles voor iedere leerling die het nodig heeft toegankelijk maken. Onze werkwijze is als volgt: voor elke betaalde bijles, bieden we ook een gratis bijles aan. Van de kosten voor een bijles wordt de bijles voor een ander kind gefinancierd.  

Ik merkte tijdens mijn studie dat ik goed ben toegerust en misschien zelfs al op school op het spoor van maatschappelijk ondernemen ben gezet.  

Daarnaast dank ik mijn beste vrienden aan de periode op het GGH. Terugkijkend was de Romereis een groot hoogtepunt maar ook de persoonlijke aandacht voor iedere leerling tijdens de examenuitreiking heeft erg veel indruk gemaakt.