Leerlingenverenigingen en teams

Even voorstellen

De inbreng van leerlingen is belangrijk op het GGH. Daarom kun je op verschillende manieren je stem laten horen en activiteiten (helpen) organiseren. De verschillende verenigingen en teams stellen zich hieronder zelf aan je voor.  

Boekenclub Lettertypen

Sinds 2019 heeft het GGH een eigen boekenclub: Lettertypen. Vier keer per jaar komen enthousiaste leerlingen en docenten bijeen om een gelezen werk te bespreken met elkaar onder het genot van een warme drank en een versnapering. De vier boeken die per jaar gelezen worden, worden gekozen door verschillende docenten: boeken die rechtstreeks op de leeslijst voor Nederlands kunnen, maar ook prachtige boeken uit Engeland en Amerika. En boeken die gaan over de Klassieken.

Lees verder

Debatclub

Het debatteren leeft erg op het gymnasium. Deelnemen aan de debatclub leert leerlingen kritisch te lezen, na te denken en goed te formuleren en te reageren op anderen. Jaarlijks wordt een team van zo'n 20 bovenbouwleerlingen gevormd.

Lees verder

Gender-Sexuality Alliance (GSA)

Sinds 2015 is er een GSA (gender-sexuality alliance) op onze school. Het doel van deze organisatie is om gezamenlijk een veilige omgeving te creëren op school voor hen die zich identificeren met LGBTQ+. 

  

LGBTQ+ is een term die staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender, queer/questioning and +. Aangezien het onmogelijk is om al de verschillende seksualiteiten en identiteiten in een korte term samen te vatten wordt de plus eraan toegevoegd. Voor een goede sfeer is het nodig dat zij die zich hiermee identificeren er veilig voor uit kunnen komen en dat er mensen zijn op wie ze kunnen terugvallen wanneer ze zich onzeker voelen. 

Lees verder

Hilversumse Gymnasiasten Bond (HGB)

'HGB' staat voor Hilversumse Gymnasiasten Bond. Zoals de naam deels al zegt, heeft de bond als doel het verenigen en vertegenwoordigen van de leerlingen van het Hilversumse Gymnasium. Ook is de HGB verantwoordelijk voor de feestelijke en culturele activiteiten voor en door leerlingen. Deze worden georganiseerd door de Feestcommissie. De HGB heeft een eigen bestuur bestaande uit zes leerlingen. Deze bestuursleden worden eens per jaar verkozen. 

Lees verder

Schoolkrant Prisma

De Prisma is al sinds jaar en dag de schoolkrant van het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum. Er komt een hoop kijken bij het maken van de Prisma. De redactie is er dan ook het gehele jaar druk mee.

Lees verder

Sportcommissie

De sportcommissie, ofwel de SpoCo, is een groep van ongeveer 5 sportieve leerlingen die samen sporttoernooien organiseren voor medeleerlingen. De sportcommissie organiseert een aantal vaste toernooien in het jaar zoals basketbal en voetbal. Daarnaast organiseren zij toernooien die zij zelf bedenken. De SpoCo wordt begeleid door de gymsectie. 

LMR

In de Medezeggenschapsraad (MR) zijn, naast ouders en medewerkers, ook leerlingen betrokken. Elke twee jaar worden er door alle leerlingen drie vertegenwoordigers gekozen die namens hen plaats zullen nemen in de MR. Samen vormen zij de LMR. Zij denken mee en stellen vragen over huidig en toekomstig beleid om de belangen van de leerlingen zo goed mogelijk te waarborgen. Daarnaast houden zij zowel de ouders als de medewerkers op de hoogte van wat er onder de leerlingen speelt. Hier lees je meer over de LMR en hier over de MR . 

Populaire downloads

Contactpersoon

Secretariaat

info@ggh.nu