Bètavakken

Biologie

Bij biologie prikkelen we jouw nieuwsgierigheid en we leren je vaardigheden die nodig zijn voor alle bètavakken, zoals het doen van onderzoeken en het omzetten van de resultaten in een goed natuurwetenschappelijk verslag. Ook oefen je met grafieken en tabellen. Tijdens de practica leer je observeren en je waarnemingen vastleggen in de vorm van tekeningen. We brengen zo mogelijk actuele onderwerpen in de lessen. Biologie leert je op een creatieve manier kijken naar de natuurwetenschappen en legt een basis voor tal van bio(medische) studies. 

Lees verder

Natuurkunde

Hoewel je misschien zou verwachten dat het op een gymnasium vaak om talen draait, is het GGH juist dé plek als je interesse hebt in de bètavakken. En bij ons krijg je échte natuurkunde - vanaf het eerste moment dat je als eersteklasser de school binnenkomt.  

Lees verder

Natuur, Leven & Technologie

Met een NG- of NT-profiel kun je kiezen voor het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT). NLT is een combinatie van de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie, fysische geografie en wiskunde. Het vak gaat met name gaat over actuele en aansprekende onderwerpen die zich bevinden op het grensvlak van de verschillende bètavakken.  

Lees verder

Scheikunde

Op het vwo krijg je scheikunde met ingang van de derde klas, dat is op het GGH niet anders. Dit komt omdat je voordat je aan scheikunde kunt beginnen, basiskennis en –vaardigheden moet opdoen, onder andere bij natuurkunde en biologie.  

Lees verder

Wiskunde

Wiskunde bestaat eigenlijk uit een aantal grote onderwerpen: Analyse, meetkunde, kansrekenen en statistiek. Deze onderwerpen kun je alleen leren beheersen door veel te oefenen. Dit kost tijd, wiskunde is een echt doe-vak. 

Lees verder

Contactpersoon

Secretariaat

info@ggh.nu