Oud-conrector en oud-docent Aardrijkskunde Désirée Dominicus is op 26 augustus 1944 geboren en op 6 september jl. overleden.

Désirée studeerde in eerste instantie Fysische Geografie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Daar volgde ze o.a. colleges bij W.F. Hermans, lector Fysische Geografie en een van de Grote Drie. Ze kon met verve vertellen over het mondelinge tentamen dat ze bij hem thuis deed. Hoe hij al ketting rokend in zijn studeerkamer het tentamen afnam.


Na een paar jaar switchte ze naar Sociale Geografie en vervolgde haar studie aan de Universiteit van Utrecht.

Désirée Dominicus kwam in augustus 1979 de sectie Aardrijkskunde van het Gemeentelijk Gymnasium versterken. Niet lang daarna werd zij conrector. Ze deed haar werk vol overgave: ze maakte de dagroosters, begeleidde leerjaar 4, werd verantwoordelijk voor de financiën, ving eruit gestuurde leerlingen op… zij had een breed palet aan taken. De school was haar lust en leven. Désirée was ’s ochtends als een van de eersten op school en ging zo ongeveer als laatste de deur uit. Zij ontfermde zich vol liefde over haar leerlingen. Maar Désirée was ook onverbiddelijk in haar financieel beleid: het vroeg nogal wat van een docent om geld los te peuteren voor de aanschaf van extra lesmateriaal.


Eenieder die haar op school meemaakte herinnert zich het rookgordijn op haar kamer, die ze met collega conrector Hildo Scheltens deelde. Had je met Désirée op haar kamer zitten praten, dan was dat uren later aan je kleding nog te ruiken…


Voortvarend begeleidde Désirée in 2000 de verhuizing van het GGH van de Schuttersweg naar de Vaartweg. Niet lang daarna ging zij met vervroegd pensioen.


Désirée was een kleurrijke persoonlijkheid: zo gaf zij bij haar afscheid in 2003 elke docent een spaarpot mee en drukte daarmee haar zorg om het financieel beleid van de school uit.

 

Jan Veerbeek, oud-docent Aardrijkskunde

"Désriée was ’s ochtends als een van de eersten op school en ging zo ongeveer als laatste de deur uit. Zij ontfermde zich vol liefde over haar leerlingen."