U-Talent Academy

Maandag 12 en dinsdag 13 september gingen Peyton, Boudewijn, Eva, Sue, Lera en Noah uit klas 5 naar de introductiedagen van U-talent Academy. Dit jaar, en volgend jaar doen zij met met het Academy programma: ze volgen extra beta-modules, masterclasses, excursies, enzovoorts op de Universiteit Utrecht. Ook op onze eigen school gaan zij een uitgebreid programma volgen ter verdieping en verbreding.

Peyton schreef over de introductie...

Maandag 12 en dinsdag 13 september was ik samen met vijf andere leerlingen uit klas 5 bij de introductie van U-Talent. We moesten al om 9.00 uur ’s ochtends bij ons hostel zijn, waarna we een inleiding kregen en wat kennismakingsspellen deden (we zitten in een groep met ongeveer 50 mensen, dus zoals je je kan voorstellen zijn er erg veel namenrondjes geweest).  


In de middag hadden we een soort Expeditie Robinson activiteit, en vervolgens ook nog een spel waarbij je het hele terrein om ons hostel verkende terwijl je opdrachten deed. We aten pasta als avondeten, en in de avond hadden we nog een pubquiz en een avondwandeling.  


Nadat we (op zich redelijk op tijd) waren gaan slapen moesten we alweer rond half acht opstaan om te ontbijten en onze spullen weer in te pakken. Die gingen namelijk in de auto naar de universiteit, waar wij ook naartoe gingen. Het hostel waar we waren ligt in Bunnik, wat op loopafstand is van de universiteit. Dus na een frisse ochtendwandeling van een half uur zaten we in een lokaal op de uni en kregen we een presentatie van iemand die promotie deed naar musicologie gecombineerd met informatica. Daarna gingen we nog een speurtocht doen naar locaties op het terrein met een eigen attribuut per groepje (wij hadden de groene pruik zoals je mogelijk hebt kunnen zien:)).  


Als voorbereiding moesten we een poster maken over onze hobby’s/persoonlijkheid, en als laatste waren die allemaal opgehangen in het lokaal en gingen we raden welke poster bij wie hoorde. Toen werden we opgehaald en mochten we thuis ons gemiste huiswerk gaan inhalen :,). 


Al met al was het een hele speciale ervaring, omdat het voor iedereen voelde alsof we elkaar al maanden kenden. Ik kan niet wachten op de eerste echte lesdag, zodat ik iedereen weer kan zien en de wiskunde nerd in mij helemaal tot leven kan komen.