Wat ben je na het Gemeentelijk Gymnasium gaan doen?
Zo rond de brugklas had ik besloten dat ik de nieuwe clubarts van AC Milaan moest worden. Na het gymnasium werd ik echter uitgeloot voor Geneeskunde, toen ben ik Rechten gaan studeren in Amsterdam. Na vier maal uitgeloot te zijn, ben ik alsnog Geneeskunde gaan studeren. Dat heb ik ook nog 2 ½ jaar gedaan, maar daar merkte ik, hoewel ik het nog steeds het allermooiste vak van de wereld vind, dat ik zelf op een andere manier de wereld maar wat mooier moest gaan maken. Ik heb Rechten afgemaakt en ben begonnen als jurist bij RTL. In die mediawereld heb ik uiteindelijk vrij snel de stap kunnen zetten naar de creatieve kant, om tv-programma’s/formats te bedenken. 


Wat doe je nu?
Ik ben vader van Robby… en daarnaast bedenk ik nog steeds formats. Deels voor de KRO-NCRV en deels voor mijn eigen productiebedrijf Fly On The Ball, waar we videocontent - niet alleen voor tv, ook online - ontwikkelen en maken.  
 
Wat heeft het gymnasium jou gebracht?
Behalve een hele leuke schooltijd met bijzondere vrienden, denk ik een hele sterke algemene basis. Ook wel de liefde voor verschillende vakken: Nederlands, Geschiedenis, Biologie en Natuurkunde. En een soort van intellectuele onafhankelijkheid… dat je je eigen mening mag en moet vormen, dat je nieuwsgierig en kritisch mag zijn en dat er meer in het leven is dan de beste willen zijn.  
 
Welke herinneringen aan het GGH zou je willen delen?
Natuurlijk de Rome-reis, die ik jaren later nog een keer heb gemaakt met een paar oud-klasgenoten. We waren de enige kamer, die drank naar binnen had weten te smokkelen; de Natuurkunde-lessen van Van der Gijp. Hij met een Feyenoordtrommel op zijn tafel, ik met die van PSV, mijn buurman Alon met die van Ajax… Maar ook het allereerste moment dat ik via de marmeren trappen dat oude gebouw binnenliep, op de Open Dag, dat ik meteen dacht, ja, dit is te gek, dit is mijn nieuwe school.