(035) 624 11 81

Sapere Aude

Durf te weten en heb de moed wijs te zijn.

Informatie groep 8

Sapere Aude

Durf te weten en heb de moed wijs te zijn.

Informatie groep 8

Wist je dat?

Sluiten

/

Weetje van de week

Hoe hoog kunnen we maximaal bouwen op aarde?

  • A: Maximaal tot 1 km
  • B: Maximaal tot 2 km
  • C: Tot in de ruimte
Antwoord
Antwoord C: Tot in de ruimte
Tot in de ruimte, als we dat willen. Eind 19de eeuw kwam de Russische wiskundige Konstantin Tsiolkovski met het idee van een ruimtelift. Dit is een 35.800 kilometer lange kabel waarlangs liften omhoog en naar beneden bewegen.

In theorie is de constructie ervan mogelijk. In de praktijk is het niet te betalen. Ook extreem hoge wolkenkrabbers zijn economisch gezien niet aantrekkelijk. Om maar een reden te noemen: hoe hoger je komt, hoe harder het waait. De constructie moet hierdoor aan tal van extra stevigheidseisen voldoen, en dat kost geld.

Meer info
Science Olympiades

Maurits wint tweede plek!

Nieuws

Bekijk alle mededelingen

Aankomende events

2

2 januari 2018 - 5 januari 2018

Codekamp op het GGH

  Wil jij leren hoe je een eigen website bouwt…

5

5 maart 2018 - 11 maart 2018

Aanmelding en toelating

Leuk dat je misschien naar onze school wilt komen.…

15

15 maart 2018 - 16 maart 2018

International Theaterproject

In het kader van het Internationaal Theater Project…

Bekijk alle events
De geschiedenis van het Gemeentelijk Gymnasium
De geschiedenis van het Gemeentelijk Gymnasium
van 1913 tot en met nu

Onze school bestaat al meer dan 100 jaar. In die tijd is er veel veranderd, tegelijkertijd is er ook veel behouden. Lees de geschiedenis van onze school en volg onze tijdlijn van 1913 tot nu.

Ga mee terug in de tijd

Een Gymnasium

waar grenzen worden verlegd

Wij allen - team en leerlingen - geloven in je best doen, je grenzen verleggen, nieuwsgierig zijn, en je zo ontwikkelen tot de persoon die je kunt zijn. We vinden dat verder reiken de manier is waarop een jonge man of vrouw een dienend leider kan worden, een wereldburger, die zich eerst een gefundeerde mening vormt voordat hij een besluit neemt, gebaseerd op de brede vorming die hij heeft gehad. 

Overzicht van onze vakken

De alumni aan het woord

“In mijn huidige bedrijf, een internationaal opererend onderzoeks- en adviesbureau, geef ik leiding aan 25 ingenieurs en adviseurs die elke dag werken aan innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De wereld van nu vraagt om professionals met een brede ontwikkeling, zowel met bèta als alfa kennis en vaardigheden. Het GGH was een ideale start van mijn opleiding en later mijn carrière. Van Grote Avond tot sportactiviteiten en van de betrokken docenten tot het uitdagende curriculum: het Gemeentelijk Gymnasium heeft me gevormd tot waar ik nu ben.”

Sanderine van Odijk
Sanderine van Odijk

CFO en adviseur, Metabolic, duurzaamheidsadviesbureau te Amsterdam.

“De tijd op het Gymnasium heeft me geleerd om de wereld breed te beschouwen, met reizen naar Parijs, Rome en Boedapest, veel toneel, docenten die je enthousiast maken voor hun vak en vrienden die ik nog steeds veel zie. Na mijn eindexamen in 2007 was ik klaar om niet alleen over grenzen heen te kijken, maar ook daadwerkelijk over grenzen heen te gaan. In mijn studie en werk heb ik veel aan de houding die ik toen heb geleerd - doorvragen en doorzoeken tot ik weet hoe het zit.”

Olivier Schotel
Olivier Schotel

Junior associate bij advocatenkantoor Stibbe te Amsterdam

“Deze school was een heuse achtbaan in die zes jaar. Je begint de rit in spanning, om vervolgens in het diepe te worden gegooid in de gekte van het opgroeien en je komt er met een grijns uit. Ik had die rit niet overleefd, was het niet voor het theater dat werd aangeboden. In die lessen en stukken vond ik een warm bad; dat was thuiskomen, die gaven me inspiratie. Daarom doe ik wat ik nu doe en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Jouman Fattal
Jouman Fattal

Actrice en columnist