(035) 624 11 81

Sapere Aude

Durf te weten en heb de moed wijs te zijn.

Informatie groep 8

Sapere Aude

Durf te weten en heb de moed wijs te zijn.

Informatie groep 8

Wist je dat?

Sluiten

/

Weetje van de week

Hoeveel chemische verbindingen van de aardbei zijn verantwoordelijk voor de geur en smaak van die aardbei?

  • A: 2
  • B: 200
  • C: 400
  • D: 800
Antwoord
Het zijn wel 400 chemische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de geur en de smaak. Wist je trouwens dat smaak voor het belangrijkste deel wordt bepaald door hoe iets ruikt? Probeer het maar eens: stop een snoepje in je mond terwijl je je neus dichtknijpt. Hoe smaakt ie?

Meer weten?
Kom jij naar onze school?

De aanmelding start op 5 maart

Kijk op onze website voor alle informatie!

Bekijk de video

Nieuws

Bekijk alle mededelingen

Aankomende events

5

5 maart 2018 - 10 maart 2018

Aanmelding en toelating

Leuk dat je misschien naar onze school wilt komen.…

Bekijk alle events
De geschiedenis van het Gemeentelijk Gymnasium
De geschiedenis van het Gemeentelijk Gymnasium
van 1913 tot en met nu

Onze school bestaat al meer dan 100 jaar. In die tijd is er veel veranderd, tegelijkertijd is er ook veel behouden. Lees de geschiedenis van onze school en volg onze tijdlijn van 1913 tot nu.

Ga mee terug in de tijd

Een Gymnasium

waar grenzen worden verlegd

Wij allen - team en leerlingen - geloven in je best doen, je grenzen verleggen, nieuwsgierig zijn, en je zo ontwikkelen tot de persoon die je kunt zijn. We vinden dat verder reiken de manier is waarop een jonge man of vrouw een dienend leider kan worden, een wereldburger, die zich eerst een gefundeerde mening vormt voordat hij een besluit neemt, gebaseerd op de brede vorming die hij heeft gehad. 
Lees hier hoe wij werken

Overzicht van onze vakken

De alumni aan het woord

“In mijn huidige bedrijf, een internationaal opererend onderzoeks- en adviesbureau, geef ik leiding aan 25 ingenieurs en adviseurs die elke dag werken aan innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De wereld van nu vraagt om professionals met een brede ontwikkeling, zowel met bèta als alfa kennis en vaardigheden. Het GGH was een ideale start van mijn opleiding en later mijn carrière. Van Grote Avond tot sportactiviteiten en van de betrokken docenten tot het uitdagende curriculum: het Gemeentelijk Gymnasium heeft me gevormd tot waar ik nu ben.”

Sanderine van Odijk
Sanderine van Odijk

CFO en adviseur, Metabolic, duurzaamheidsadviesbureau te Amsterdam.

“De tijd op het Gymnasium heeft me geleerd om de wereld breed te beschouwen, met reizen naar Parijs, Rome en Boedapest, veel toneel, docenten die je enthousiast maken voor hun vak en vrienden die ik nog steeds veel zie. Na mijn eindexamen in 2007 was ik klaar om niet alleen over grenzen heen te kijken, maar ook daadwerkelijk over grenzen heen te gaan. In mijn studie en werk heb ik veel aan de houding die ik toen heb geleerd - doorvragen en doorzoeken tot ik weet hoe het zit.”

Olivier Schotel
Olivier Schotel

Junior associate bij advocatenkantoor Stibbe te Amsterdam

“Deze school was een heuse achtbaan in die zes jaar. Je begint de rit in spanning, om vervolgens in het diepe te worden gegooid in de gekte van het opgroeien en je komt er met een grijns uit. Ik had die rit niet overleefd, was het niet voor het theater dat werd aangeboden. In die lessen en stukken vond ik een warm bad; dat was thuiskomen, die gaven me inspiratie. Daarom doe ik wat ik nu doe en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Jouman Fattal
Jouman Fattal

Actrice en columnist