Afscheid van de Grote Avond

11 september 2019

Afscheid van de Grote Avond
De afgelopen acht jaar heb ik ieder jaar met veel plezier en passie de regie en organisatie van de Grote Avond gedaan. Ik begon met een bewerking van “Romeo & Julia”. Er stond een grote steiger op het toneel en er was een geweldig travestie act. Het meisje dat Julia speelde, Amy Rombout, zat destijds in de 2eklas en was vanaf dat moment bij veel toneelproducties betrokken. Inmiddels zit ze op de Toneelschool in Maastricht. Het is bijzonder om mee te maken dat in de afgelopen jaren een aantal leerlingen hebben gekozen voor een opleiding in de kunsten. Voor alle leerlingen die mee hebben gedaan is met name de gezelligheid, het feit dat je samen iets maakt van nul tot aan een avondvullende productie een prachtige ervaring. In de jaren die volgde met voorstellingen als “Driestuiversopera”, “Voorjaarsontwaken”, “Driekoningenavond”, “Alice”, “de Drie Musketiers” en “de Golf” heb ik met een enorm betrokken team van ouders en collega’s samengewerkt. De constante factoren waren jarenlang Job Porck, oud-collega wiskunde, die verantwoordelijk was voor de vaak prachtige en ingenieuze decors en de productie. De ander was Bram Strijbis, ouder en dirigent van ons schoolorkest sinds de “Driestuiversopera” en vijf jaar lang actief bij de Grote Avond. Uiteraard zijn er nog meer collega’s en ouders geweest die hebben geholpen en ik wil dan ook hierbij diegenen bedanken voor hun enorme bijdrage en steun de afgelopen jaren.

Heel graag had ik ook dit jaar weer de regie gedaan, al was het alleen al om dat geweldige proces weer mee te maken en de samenwerking aan te gaan met een nieuwe lichting leerlingen uit klas 6 die staan te trappelen om te helpen bij de regie. Toch heb ik besloten om in elk geval dit jaar het stokje over te dragen. Ik heb extra taken binnen het decanaat op me genomen en volg daarnaast een opleiding tot schoolleider. Ik blijf leren en mezelf ontwikkelen maar mijn passie voor theater zal zeker niet verdwijnen. Ik ben dan ook erg blij dat Maitta Tegenbosch dit jaar de regie gaat doen en dat de Grote Avond traditie kan worden voortgezet.

Anne Cavadino