(035) 624 11 81

Gastgezinnen gezocht

12 september 2019

Gezocht: gastgezinnen voor Hongaarse, Tsjechische en Roemeense PEEP deelnemers
In het kader van het Europese uitwisselingsprogramma PEEP (het Pan European Educational Programme) verheugen we ons dit schooljaar op twee uitwisselingen: Historyin Hilversum en Sciencein Athene. History vindt plaats van zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 november,Sciencevan zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 november. 

De sectie geschiedenis zorgt voor het History programma tijdens deze bijzondere week en Piroska Oroszlány, PEEP coördinator, is o.a. verantwoordelijk voor het selecteren van deelnemers uit de leerjaren 4 en 5. De schriftelijke wervingsronde is in de week op 10 september; de mondelinge ronde in de week van 17 september. In totaal kunnen 5 leerlingen per project deelnemen. Moedigt u uw zoon of dochter vooral aan deel te nemen aan de selectie voor History of Science – de uitwisseling is een aanrader. 
Deelnemende landen zijn voor History: Hongarije, Tsjechië, Roemenië en Nederland; voor Science: Griekenland, Rusland, Hongarije en Nederland. U bewijst niet alleen de school een dienst door een tijdelijk thuis te bieden aan een deelnemer aan dit mooie project, maar ook uw zoon of dochter. Het in huis hebben van een leeftijdgenoot die in een andere cultuur opgroeit en naar school gaat, is een ervaring die je bijblijft. Mocht u vragen hebben of zich meteen als gastouder willen opgeven, dan vragen we u contact op te nemen met mevrouw Oroszlány: oroszlany@ggh.nu.

Meer informatie over de voorgeschiedenis van deze uitwisseling vindt u op de website: http://www.gymnasiumhilversum.nl/nl/europese-uitwisselingen