GGH winnaars bij Hilversum 100 Challenge

10 oktober 2017

De leerlingen van klas 2C hebben een prijs gekregen voor hun 4 uitgewerkte plannen om Hilversum duurzamer te maken bij de Hilversum100 Challenge (https://www.hilversum100.nl/challenge).  Ook Milan van de Griendt uit 1G heeft met zijn vader een plan ingediend dat is gehonoreerd. Dus onze gymnasiumleerlingen vulden samen met leerlingen van de wegwijzer en de kindercampus het podium bij de uitreiking.
2C heeft de afgelopen maand in groepjes gewerkt aan hun CO2 besparende plannen tijdens de mentorlessen. Samenvattend hebben zij het plan om sedum-plantjes op het dak van de school te planten om zo CO2 te verminderen, het dak te isoleren, fijnstof weg te vangen en voor een beter microklimaat te zorgen. Daarnaast kunnen er CO2 filters in de afvoer van CV ketels worden geplaatst; stellen zij een autovrije zondag voor in Hilversum, waarbij met de fietsdynamo’s stroom wordt gegenereerd, en hebben ze trappers bedacht met dynamo’s die op school worden geplaatst om zo stroom op te wekken en meer te bewegen.
Om deze plannen te verwezenlijken krijgen ze een geldbedrag van de gemeente. De leerlingen gaan binnenkort samen met gemeente en schoolleiding overleggen om een deel van deze plannen uit te gaan voeren. Daarnaast heeft het gymnasium vijf energiezuinige infrarood warmte panelen gewonnen die op een relaxplek voor leerlingen kunnen worden geïnstalleerd.