Grote Avond 2019

16 april 2019 - 17 april 2019

Het geheel is meer dan de som der delen

Jaarlijks wordt er door leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium een toneelproductie opgevoerd voor ouders, leerlingen, docenten en genodigden. Beter bekend als de “Grote Avond.” Ieder jaar is het weer een bijzondere gebeurtenis met prachtig acteerwerk, ontroerende zangmomenten, indrukwekkende decors en kostuums. Ook deze keer zullen we weer veel talent voorbij laten komen.
Onze school bestaat dit jaar 105 jaar en dat willen we met een lustrumeditie van de “Grote Avond” vieren. Dit jaar biedt de “Grote Avond” het podium aan alle kunstdisciplines en zijn alle kunstsecties; drama, muziek en beeldende vorming, betrokken bij de “Grote Avond”.
Dit keer dus geen avondvullend toneelstuk maar een avondvullend lustrum programma!

Dit programma zal bestaan uit:

• “Niets” een toneelstuk uitgevoerd door leerlingen uit de dramaklas
  • “Friends” een toneelversie van een aflevering uit de gelijknamige serie in regie van leerlingen uit klas 6 en gespeeld door leerlingen uit verschillende klassen
  • een tekstloos toneelstuk door leerlingen uit klas 4 en 5 (I.T.P.)
  • een speciale versie van KunstLAB.

Kaartverkoop van de Grote Avond is gestart op 2 april
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.gymnasiumkaartje.nl
Wees er op tijd bij want vol is vol!
Voorstellingen zijn op 16 en 17 april. Aanvangstijd 19.30.

Niets:
Afgelopen jaar zijn we met het Drama cluster van klas 4 naar de voorstelling Niets gegaan uitgevoerd door theatergezelschap Het Paleis. De leerlingen waren erg onder de indruk.     We kregen het script van de theatergroep en hebben op basis hiervan een eigen bewerking gemaakt. Het verhaal is gebaseerd op het bekroonde boek van de Deense jeugdauteur Janne Teller. Het stuk roept grote vragen op over de mogelijke zin en zinloosheid van ons bestaan. Het stuk heeft de leerlingen behoorlijk aan het denken gezet over zingeving en wat dat voor hen betekent. Nadat we de voorstelling bezocht hebben, maakten we zelf een selectie uit de teksten van het oorspronkelijke script en bedachten hoe die versie op te voeren. Dat heeft geresulteerd in een bijzondere voorstelling waarin er geschakeld wordt tussen vertellen, jezelf zijn en een rol spelen waardoor het filosofische gegeven heel eigen is gemaakt. Deze voorstelling heeft vorig jaar voor een klein publiek gespeeld en is het waard om voor een groter publiek te spelen vandaar dat het nu in Singer staat.
Spelers: Bendt van Bekkum, Evelien Breit, Anna Damman, Tess Goudswaard, Jolin van de Hoogte, Pien Onland, Mila Steenmeijer, Fien Steur en Friso van Unen. Regie: Anne Cavadino en assistenten: Joost Sanders en Maxime Bos

Friends:
Ieder jaar zijn een paar leerlingen uit klas 6 regieassistent bij de Grote Avond. Dit jaar kregen ze de gelegenheid om zelf een kort stuk van twintig minuten te regisseren. Ze kozen ervoor om een aflevering van de komedieserie Friends te bewerken tot een toneelversie en bedachten hiervoor de bijnaam Quantumavond, vanwege haar kleinere omvang maar grotere hechtheid. Friends gaat over een vriendengroep van twintigers die samen van alles meemaken. De serie uit de jaren negentig staat in zijn geheel op Netflix en is op dit moment erg populair onder jongeren. Er zit ook van alles in; humor, liefde, verraad, jaloezie kortom genoeg om een leuk kort toneelstuk mee te maken.
Spelers: Siebren Dubois, Pelle Habraken, Sanderijn van den Hout, Eveline Ruijters, Julia Smit, Fleur Stalenhoef, Bastiaan Vaandrager, Isabel Paans en Reinout Willems. Bewerking script & regie: Tim Buskens, Maxime Bos en Joost Sanders.
ITP (Internationaal Theaterproject)
Net als ieder jaar gaan vijf leerlingen uit klas 4 en klas 5 zelf een voorstelling maken en daarmee naar het buitenland. Dit jaar is Italië ons gastland en de andere landen die meedoen zijn Hongarije, Roemenië en wijzelf. Vanwege het internationale karakter zijn alle stukken zonder gesproken tekst. Het is heel interessant landen te overbruggen met theater zonder daarbij letterlijk een verhaal te "vertellen". Voor alle deelnemende landen is er een thema gekozen en dat is deze keer: Nature & Environment. De repetities zijn in volle gang en erg leuk! We kijken er erg naar uit om ons stuk te laten zien in Alatri, Italië en in theater het Singer.
 Spelers: Julie de Boer, Anna Damman, Tess Goudswaard, Mila Steenmeijer en Fien Steur. Regie: Piroska Oroszlany en Roselien Herderschee

KunstLAB:
KunstLAB is een evenement dat in de afgelopen jaren traditie is geworden, en de mogelijkheid geeft aan alle leerlingen van de school om hun eigen speciale kunst te tonen, en de verschillende optredens lopen altijd geweldig uiteen van zang tot acteren en van dans tot klassieke muziek. Voor het eerst wordt KunstLAB samengevoegd met de Grote Avond en voorbereid voor een groot podium, dus de preparatie is al in volle gang! In de afgelopen tijd hebben verschillende groepjes samen met een kunstdocent hard gewerkt aan hun optreden, en alle deelnemers hebben er ontzettend veel zin in om hun werk te laten zien in het Singer.
Uitvoerenden: Rox de Beaufort, Sophia Boomsma, Gioia Burgers, Lieke van Dijk, Noortje Gerkes, Tess Goudswaard, Lydia Kloos, Aisha Piet, Isobel Robertson, Fee Spenkelink, Fee Swart, Jessica Tuinstra, Barbara Veldmaat. Justine Veldmaat, Fjodor Vijftigschild en Alessandra Viola.