(035) 624 11 81

International Theatre Project

6 april 2019 - 13 april 2019

Begin april vond het International Theatre Project in Italië plaats. Hieronder kunnen jullie blog van deze enthousiaste groep leerlingen lezen. 
 

Dinsdag 9 april - Fien Steur

Vandaag was het dag tripje naar Rome!! Nadat we met onze hosts naar de bus waren gegaan was het tijd om te vertrekken. Mila toverde de bus binnen een paar minuten om ik een party bus. Door alle Nederlands, Hongaarse, Roemeense en natuurlijk Italiaanse hits te draaien die we afgelopen dagen hebben gehoord. Na eenmaal aangekomen te zijn in Rome liepen we naar piazza Navona waar we even de tijd kregen om rond te lopen. De 5e klassers onderons namen direct, na in oktober op Romereis te zijn geweest, onze positie als gidsen in. Toen gingen we naar een Franse kerk en daarna naar het Pantheon. Het grootse gebouw maakte direct veel indruk bij iedereen en na daar even rond te hebben gelopen gingen we naar de Spaanse trappen. Daar werd vertelt dat we 2 uur vrije tijd kregen om te lunchen. Wij besloten met zijn vijven te gaan picknicken en in het gras te liggen in villa Borghese. Toen terug naar de Spaanse trappen om vervolgens met zijn allen naar de keizers fora en daarna het Colosseum te lopen. Waar we nog even onze ogen uitkeken voor het tijd was om alweer terug in de bus te stappen. Die was op de terugweg iets minder van het feesten omdat iedereen moe was van de lange dag in het prachtige Rome! 
Ciao!!

Zondag 7 april - Julie de Boer

Ciao!
Gisteren hebben we een heerlijke eerste dag gehad. Na een ontbijt bestaand uit koekjes wat blijkbaar erg normaal is in Italië, kwamen we om 9 uur aan bij de school. Daar zagen we iedereen voor het eerst. We hebben eerst een aantal namenspelletjes gedaan, maar we splitsten al vrij snel weer op in de nationale groepjes. We kregen 2 uur de tijd om ons stuk nog goed te repeteren. Vervolgens kregen we de tijd om met onze host naar huis te gaan en een uitgebreide lunch te eten. Eenmaal weer terug op school werden alle stukken opgevoerd.

Wij vonden het heel mooi om te zien dat er best wel veel verschillende interpretaties waren van het thema: nature and environment. Toen we waren afgerond hebben we met een grote groep een ijsje gehaald en nog even gepraat. Ook kwamen we in het dorp een soort traditionele dansgroep tegen, wat erg leuk was om te zien.
We gingen terug naar onze hostfamilies om avond te eten, maar al snel vertrokken we weer naar iemand zn huis voor een feestje waar we iedereen alweer een heel stuk beter leerden kennen. s’ avonds heerlijk geslapen na de lange dag :) Vanochtend waren we weer om 9 uur aanwezig, maar dit keer in een ander gebouw. We werden opgedeeld in nieuwe groepjes, waarin we de internationalen stukken gaan voorbereiden. Eerst werd er gezamenlijk een thema bedacht voor de stukken: ‘in your head’, wat moet ingaan op wat er allemaal in mensen hun hoofd omgaat. Het was super leuk om met nieuwe mensen dingen te bedenken, maar we misten ons leuke Nederlandse groepje stiekem wel een beetje. Weer was er een onderbreking van anderhalf uur om lekker te lunchen. Toen hadden we 3 uur lang vrije tijd. Mila en ik zijn met onze hosts naar een prachtig meer gegaan en hebben allerlei leuke spelletjes geleerd van onze lieve hosts. Toen om 8 uur kwam iedereen naar de school om gezamenlijk avond te eten. Daarna hebben we super gezellig met elkaar gedanst en hebben we de rest allemaal Nederlandse liedjes geleerd. Tot nu toe hebben we het allemaal super super leuk en hebben zin om morgen de hele dag in Rome door te brengen! Buena notte x


Zondag  7 april - Anna Damman

Zaterdagavond kwamen we na een gezellige vlucht eindelijk aan in het mooie Alatri! Lange tijd hadden wij (Fien, Mila, Tess, Julie, Anna, Thomas, mevrouw Oroszlany en Roselien) hier naartoe gewerkt en zondag was het dan eindelijk zover! ‘s Ochtends begonnen we met een gezamenlijke warming up op de middelbare school in Alatri. Hierbij leerden we de deelnemers uit de andere landen (Hongarije, Roemenië en natuurlijk Italië) kennen. Daarna namen we voor de laatste keer ons nationale, zelf gemaakte stuk (met het thema ‘nature and the environment’) door en ‘s middags, na de lunch, mochten we ons stuk voor de andere landen opvoeren! Dit ging ontzettend goed en onze opvoering viel dan ook in de smaak bij de andere landen. Diezelfde middag zagen we de stukken van de anderen landen en deze waren allemaal heel creatief en leuk gemaakt. We hebben het erg gezellig met de andere leerlingen en het belooft een mooie week te worden! Kortom, het was een zeer geslaagde eerste ITP dag in Italië!