​Klas 6: numerus fixusstudies

11 februari 2020

In klas 6 heeft een deel van de leerlingen zich ingeschreven voor een numerus fixusstudie. Dat betekent dat ze deze weken, naast alle schoolse verplichtingen, bezig zijn met onderdelen van de selectieprocedure van hun studie. Voor vrijwel alle selectiestudies geldt: uiterlijk 15 april moet de uitslag van de selectie bekend zijn. Een aantal leerlingen heeft de afgelopen weken ook al uitslag gekregen. Een spannende periode.

Studie in binnen- en buitenland
Een deel van de leerlingen is zich aan het voorbereiden op studie in het buitenland, met name in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Dat zijn intensieve trajecten met veel aandacht voor motivatiebrief of ‘personal statement’, aanbevelingsbrief, kennistest, interview met een toelatingscommissie en een periode waarin universiteiten aanbiedingen doen aan onze leerlingen.

En dan is er natuurlijk de grootste groep leerlingen die in Nederland gaat studeren. De definitieve deadline voor inschrijving aan HBO en universiteit is, zoals bekend, 1 mei 2020. Dan moet de leerling die per 1 september in Nederland aan het hoger onderwijs gaat studeren zich via Studielink bij DUO ingeschreven hebben. Studielink zorgt ervoor dat de inschrijving aan de betreffende universiteit of HBO-instelling wordt doorgegeven.

Marya de Haas, decaan klas 5 en 6 (dehaas@ggh.nu)