Metamorphosenproject klas 1

Bezoek van de goden zelf! Dinsdagochtend 15 oktober was de aftrap van het Metamorphosenproject. De leerlingen van klas 1 raakten verwikkeld in een strijd tussen de goden. Welke god/godin zou de afwezige Apollo, god van de kunsten, het beste kunnen vervangen? Slechts met hulp van de leerlingen durfden de goden de strijd aan en nadat iedere god aan een klas gekoppeld was en de jury was aangewezen, kon de strijd beginnen. Welke klas zou het beste een van de verhalen uit Ovidius’ Metamorphosen op een nieuwe manier kunnen vormgeven?
Enthousiast ging elke klas creatief aan de slag: met het schrijven van een scenario, met toneelspel, het maken van maskers, vazen, decors, muziek, schreven een eigen literaire bewerking en maakten een journalistiek verslag. Drie dagen lang werd er onder de bezielende leiding van de goden hard gewerkt. Intussen waren tal van ouders actief in de keuken, hetgeen resulteerde in een schitterend en heerlijk taartenbuffet op donderdagmiddag! En vrijdag was het dan zover: leuke en originele toneelstukken, prachtige vazen en decors en heldere voordrachten. Het werd de jury niet gemakkelijk gemaakt. Verschillende groepen mochten dan ook een prijs in ontvangst nemen. Dank aan alle betrokken collega’s voor hun inzet en godenspel en dank aan alle ouders die zorgden voor heerlijke taarten!