Studiereis Cambridge en Oxford

20 mei 2018 - 25 mei 2018

Cambridge
Van 20 t/m 25 mei zullen 32 vijfdeklassers onder begeleiding van twee docenten afreizen naar deze bruisende universiteitsstad. Het doel van deze reis is een examentraining in de aanloop naar het CAE-examen eind juni. Aan talenschool Bell College volgen de leerlingen drie-en-een-halve dag lessen, afgewisseld door een excursie naar Londen en een aantal culturele activiteiten in Cambridge.

Oxford
Gezien het feit dat er dit jaar een groot aantal vijfdeklassers was die in maart van dit jaar al opgingen voor het Cambridge Proficiency examen ontstond de vraag of er niet ook voor een niveau hoger iets interessants te bieden was. De Cambridgereis is immers het laatste (niet verplichte) onderdeel van de examentraining voor Cambridge Advanced en is voor hen dus niet uitdagend genoeg. Het antwoord ligt mogelijk in de gloednieuwe Oxfordreis, een pilot die loopt van 20 tot en met 25 mei: leerlingen die het hoogste niveau (C2) al hebben, gaan bij St. Clare’s College leren nog betere motivational essays te schrijven, nog betere gesprekken met admission officers te voeren. Daarnaast zullen ze oefenen met toelatingsexamens als de TOEFL en IELTS tests. Net als hun jaargenoten, logeren ze in gastgezinnen en gaan ze elke dag naar de talenschool. ’s Avonds is o.a. theaterbezoek en punting gepland.