Portretten van oud-leerlingen

Hier vind je portretten van oud-leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium. Zij vertellen over hun studie, werk en leven.

Jaap van Straalen

Studeerde Bedrijfseconomie en Kunstgeschiedenis. Een groot deel van zijn werkzame leven was hij eigenaar van verschillende boekhandels. De laatste jaren is hij actief in de culturele sector.

Hugo Arlman

Studeerde Sociale Wetenschappen. Hij werkte lang tijd als journalist voor Vrij Nederland. Momenteel is hij freelance journalist.

Examenjaar 1969

Michael van der Sande

Studeerde Rechten en is tegenwoordig jurist bij NautaDutilh.

Examenjaar 2011

Leo Samama

Studeerde Musicologie. Hij schreef verschillende boeken over musicologie, hij is componist en bestuurder bij verschillende instanties in de muzikale wereld.

Examenjaar 1970

Emily Hemelrijk

Studeerde Klassieke Talen. Zij is emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis.

Mandy Lauw

Studeerde Medicijnen en is momenteel internist/hematoloog in het Erasmus Medisch Centrum.

Examenjaar 2003

Laurens Haffmans

Studeerde Technische Natuurkunde en is nu betrokken bij de ontwikkeling van de Hyperloop, een geavanceerd transportsysteem.

Examenjaar 2017

Ralph Knol

Studeerde Medicijnen, en werd uiteindelijk bedrijfsarts. Hij is nu met pensioen. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven.

Diederik Burgersdijk

Is docent Klassieke Talen op het Cartesius Lyceum in Amsterdam. Daarnaast is hij publicist en actief in de academische wereld. Onlangs publiceerde hij het boek: ‘Gymnasium. Geschiedenis van een eliteschool'.

Docent op het Gemeentelijk Gymnasium van 2000-2009

info@ggh.nu