Voettocht naar Rome

Van 16 tot 22 april 2023 vindt de volgende voettocht naar Rome voor alumni plaats. We lopen in 7 dagen van Bolsena naar Rome. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Data zijn exclusief heen- en terugreis naar Rome. De kosten bedragen ongeveer 50 euro per dag.

Voorbereiding & deelname

Voorbereidingsweekend in Vessem: 24 en 25 september. Deelname aan het weekend is verplicht. Mede-pelgrims op de tocht naar Rome zijn Jurjen van der Garde (docent Geschiedenis) en Elsbeth Oskamp (docent Frans en alumni-coördinator) 


Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen via alumni@ggh.nu.

Over de Pelgrimstocht

Henriët Griffioen, Floor Kroon en Christiaan van Rhoon uit klas 5 over de Pelgrimstocht naar Rome in april: ‘Het is geen gewone wandeling’.  

 

Henriët Griffioen uit Laren zag op een van haar vele pelgrimstochten een Amerikaanse leraar lopen met een groep leerlingen. Zij raakte geïnspireerd besloot deze tocht over de via Francigena naar Rome te organiseren voor GGH. In 2022 is de eerste groep oud-leerlingen van start gegaan. April dit jaar vertrekt de tweede groep, ditmaal met leerlingen van klas 5.  

De groep loopt in zeven dagen van Bolsena naar Rome en verblijft onderweg in eeuwenoude kloosters. In Rome verblijven zij in Trastevere in het klooster S. Benedetto waar zij het ritueel van de voetwassing ondergaan, daarna bezoeken zij de dienst in de Friezenkerk.  

Zin in nog meer reisverhalen? Alumni Fidessa van Rietschoten en Bob Kreiken blikken terug op de Romereis in de 5e klas.

Contactpersoon

Elsbeth Oskamp

alumni@ggh.nu