Lichamelijke opvoeding

Het GGH heeft een gevarieerd aanbod aan gymlessen. In ieder leerjaar, met uitzondering van klas 6, komen de volgende disciplines aan bod: atletiek, turnen, spel, zelfverdediging en bewegen & muziek. Uiteraard verschilt de moeilijkheidsgraad per leerjaar. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van onderdelen die je per discipline kunt verwachten: 

 

Atletiek: shuttle-run, Coopertest, sprint, hoogspringen, verspringen, speerwerpen, discuswerpen 

Turnen: ringen, trampoline, brug, trapeze, grondoefeningen, acrobatiek 

Spel: voetbal, hockey, basketbal, volleybal, badminton, rugby, softbal, tafeltennis, tikspelen, frisbee, trefbalspelen 

Zelfverdediging: stoei- en worstelvormen 

Bewegen & muziek: eenvoudige danspassen op muziek, aerobics  

 

In klas 4 heb je naast de reguliere lessen L.O. ook een aantal buitenschoolse activiteiten/sportoriëntatie (bijvoorbeeld squash, tennis, fitness, streetdance, spinning, kickboksen), waar we ieder jaar weer een keuze uit maken. Ook word je in klas 4 geacht een warming-up voor te bereiden en te geven aan je eigen klas. In klas 5 ga je een hele les L.O. geven aan een klas naar keuze. In klas 4 en 5 komt het vaak voor dat twee clusters gemengd sporten, zodat je van twee docenten tegelijk les krijgt.  

 

In klas 6 wordt een groot gedeelte van de sporten geschrapt en ligt het accent op training (technisch en tactisch) en wedstrijdvormen. Er wordt hier in blokken van 3 of 4 weken gespeeld, waarin de volgende sporten aan bod komen: softbal, basketbal, volleybal, badminton, hockey, voetbal en het traditionele ‘kersttafeltennis’.  

 

Niet alleen in de lessen L.O. is er aandacht voor sport. Ook buiten de schooltijden om is er een aantal sportevenementen per jaar, waar leerlingen onderling, maar ook tegen docenten strijden. De sportcommissie SpoCo (bestaande uit 6-8 leerlingen uit bovenbouw) organiseert ook voor de bovenbouw een aantal toernooien. Deze toernooien kunnen per cursusjaar verschillen en zijn altijd na schooltijd, dus facultatief. 

 

Aan het einde van ieder schooljaar organiseert de sectie L.O. een sportdag voor ieder leerjaar met uitzondering van leerjaar 6. Voor hen is er een tennistoernooi, de feestelijke en sportieve afsluiting van zes jaar samen sporten.  

Bekijk ook dit filmpje, waarin 2 leerlingen je rondleiden op de sportvelden en het Gymnasion

Contactpersoon

Secretariaat

info@ggh.nu