Gender-Sexuality Alliance (GSA)

Sinds 2015 is er een GSA (gender-sexuality alliance) op onze school. Het doel van deze organisatie is om gezamenlijk een veilige omgeving te creëren op school voor hen die zich identificeren met LGBTQ+. 

  

LGBTQ+ is een term die staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender, queer/questioning and +. Aangezien het onmogelijk is om al de verschillende seksualiteiten en identiteiten in een korte term samen te vatten wordt de plus eraan toegevoegd. Voor een goede sfeer is het nodig dat zij die zich hiermee identificeren er veilig voor uit kunnen komen en dat er mensen zijn op wie ze kunnen terugvallen wanneer ze zich onzeker voelen. 

  

Om het gevoel van saamhorigheid te versterken krijgen alle eersteklassers in de oriëntatieperiode een kleine voorlichting van het bestaan van de GSA en wat deze doet. Alle tweedeklassers krijgen in het kader van seksuele voorlichting een gastles van het COC over LGBTQ+. In de vierde klas wordt nogmaals uitgebreid over het scala aan identiteiten gesproken. Daarnaast doen we jaarlijks mee met enkele nationale evenementen rondom dit thema, zoals Paarse Vrijdag. Dit is een dag waarop iedereen wordt gevraagd paars te dragen, om zo solidariteit te tonen met iedereen die LBGTQ+ is (elk jaar de tweede vrijdag van december.) 

  

Deze evenementen organiseren kunnen we niet alleen. Daarom worden we ondersteund door enkele docenten: dhr. De Boer, dhr. Stuut, dhr. Van den Boogaard en dhr. Schutz. De GSA zelf bestaat uit leerlingen van verschillende leerjaren. Iedere leerling mag lid worden van de GSA, ongeacht geaardheid en genderidentiteit. Voor al je vragen over identiteit of seksualiteit, kun je ons mailen of een bericht via Instagram sturen. Als je dat niet prettig vindt mag je natuurlijk ook altijd één van ons aanspreken. Dit kan in de gang maar ook op dinsdag in de grote pauze in lokaal 306. Als je graag wilt bijdragen aan de GSA, horen we dat graag. Bezoek ook de Instagram pagina van de GSA. 

 

Hartelijke groet,  

Jule Arends, Blom Bezemer, Lydeke Boot, Maud Camfferman, Iris Cheung, Paco van Dinther, Sofie Doeksen, Charlotte Eerenberg, Stef Graafsma, Isa de Groot, Maran Gross, Lucas van der Haven, Aimée Heijnsbroek, Sue Hoffer, Eline de Jong, Eva Klay, Marte Koelstra, Fleur Lankester, Anne-Maartje Lobregt, Fay Looman, Maria Meeter, Evi Nieuwendijk, Tijn Parmentier, Aïsha Piet, Fleur Pijnenburg, IIsobel Robertson, Catherina Roggeveen, Storm Rombout, Linde Rongen, Marleen Smit, Elin Stokman, Fee Swart, Jessica Tuinstra, Elvira Tuinstra, Daniëlle Valk, Wies Verbeek, Jules Vonhof, Mechteld van Weede,  Catherine Xu 

Contactpersoon

Secretariaat

info@ggh.nu