Kunst en cultuur

Kunst en cultuur maken van oudsher een belangrijk onderdeel uit van gymnasiaal onderwijs. In de Badhuislaan, waar onze kunstvakken huizen, bruist het van creativiteit. Naast de lessen in de kunstvakken kun je er ook zelf voor kiezen om deel te nemen aan een van de culturele projecten. Zo is er de Grote Avond, onze jaarlijkse grote toneelproductie in Theater Singer Laren. De afgelopen jaren speelden we stukken als Peter Pan, Alice in Wonderland, De Drie Musketiers en een actueel stuk, De Golf. De stukken worden muzikaal omlijst door een orkest van leerlingen en docenten en ook achter de schermen zijn er veel leerlingen, docenten en ouders betrokken.  

Ook hebben we KunstLAB, een avond waar iedereen zijn of haar talenten kan laten zien en waar er kruisbestuivingen plaatsvinden tussen de verschillende kunstvakken.  


Elk jaar is er bovendien een theateruitwisseling met een aantal Europese landen, waaronder Griekenland, Finland, Roemenië en Hongarije. 

 

Hieronder zie je een voorbeeld van een kunstproject van leerlingen van klas 4 in samenwerking met het MCO Hilversum. Zij maakten, onder leiding van Suzi Zumpe, een klassieke zangvoorstelling met liederen van Schubert, Schumann en Brahms. Oud-leerling Sammie de Vries maakte er een prachtige film van, waarin hij deze leerlingen drie dagen volgt.  

Contactpersoon

Secretariaat

info@ggh.nu